Η παράταξη “Ανάπλι εμπρός” θα είναι παρούσα στις επόμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Ναυπλιέων

196

Στην ανακοίνωση σύγκρισης των έργων ανάδειξης του Κάστρου της Μονεμβάσιας και του Κάστρου του Παλαμηδίου, που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Ανάπλι Εμπρός”, αναφέρεται σαφώς η πληροφορία ότι «Η παράταξη “Ανάπλι εμπρός” θα είναι παρούσα στις επόμενες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Ναυπλιέων».

Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως υπόσχεση αυτοτελούς παρουσίας (κάτι για το οποίο προσπαθούν πολλά από τα στελέχη της) ή ως δήλωση επίσημης συνεργασίας με κάποια από τις παρατάξεις που εναντιώνονται προς την δημοτική αρχή Κωστούρου, επί τη βάση προγραμματικών συγκλήσεων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ

«Ανάπλι και Μονεμβασιά. Οι δύο σπουδαίες Βενετσιάνικες καστροπολιτείες. Και οι δύο στα ίδια χιλιοτραγουδισμένα άσματα.

Επί αιώνες βίοι παράλληλοι. Ομορφιές ασυναγώνιστες. Ποία να είναι η ομορφότερη;

Ίδια προβλήματα. Όμως σήμερα βίοι αποκλίνοντες. Η Μονεμβασιά επιλύει προβλήματα. Αναδεικνύει την ομορφιά της. Τ’ Ανάπλι συσσωρεύει προβλήματα. Πόλη που αδρανεί.

Στην φωτογραφία τα έργα στον Βράχο της Μονεμβασιάς για την αποτροπή των κατολισθήσεων

Επισκέπτεσαι την Μονεμβασιά και σε κάθε γωνιά της βλέπεις μια προσπάθεια αντίστασης στην βαρβαρότητα της επέλασης του εύκολου και εφήμερου κέδρους. Και εν τέλει η πόλη, η τοπική κοινωνία, η τοπική οικονομία ανθεί και θα συνεχίσει στο ίδιο αειφόρο μονοπάτι.

Μονεμβασιά. Η εκεί πολιτεία ενεργοποιείται για να γίνει η οικία του Γιάννη Ρίτσου εκθεσιακός μουσείο.

Ναύπλιο: Στην εδώ πολιτεία η οικία Νίκου Καρούζου ερείπιο.

Επισκέπτεσαι τ’ Ανάπλι και σε κάθε γωνιά του βλέπεις ακριβώς το αντίθετο. Χωρίς αντιστάσεις επέλαση της βαρβαρότητας Και μία δημοτική αρχή να αρνείται ακόμα και αυτήν  την ονοματοδοσία στην Ευαγγελία Δεϊλάκη που έσωσε την πόλη από την τσιμεντοποίηση.  Το αρνείται μόνον και μόνον διότι αυτό το πρότεινε το “Ανάπλι εμπρός!”

Ίδια προβλήματα είχε ο  εκπληκτικός βράχος της Μονεμβασιάς με τις κατολισθήσεις. Ήδη το πολυδάπανο  έργο,  με χρήση και ελικοπτέρων λόγω της ιδιαιτερότητας  εκτελείται!!!!

Όμοια  προβλήματος και ο Βράχος της Ακροναυπλίας. Μελετήσαμε το 2010, ξαναμελετήσαμε (με πιο σύγχρονες μεθόδους) το 2022. Είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο 12 χρόνια μετά Και μετά σιγή.

Φαντασθείτε το Βράχο της Μονεμβασιάς φωτισμένο με εξαιρετικό τρόπο. Η αδελφή καστρόπολη θα απογειωθεί. Τις προάλλες εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η προμελέτη του φωτισμού!!!! Την έχει συντάξει η Ελευθερία Ντεκώ!!!!

Πριν τρία χρόνια προτείναμε να ξεκινήσουμε και εμείς τις διαδικασίες για τον φωτισμό της Ακροναυπλίας. Η πόλη θα περνούσε σε άλλο επίπεδο. Τι έγινε; Ουδέν. Μείναμε με τις  τσιμεντένιες αναπλάσεις.

Βίοι αποκλίνοντες! Συγκρίσεις που μόνον θλίψη για τους  πολίτες του  δικού μας  Δήμου προκαλούν.

Ευκαιρίες χάνονται. Χρόνος χάνεται. Αλλά ίδιες και νέες  ευκαιρίες θα είναι  μπροστά μας.

Οι καιροί ου μενετοί.

Η παράταξη Ανάπλι εμπρός! παρούσα στις επόμενες δημοτικές εκλογές