Στο Αίγιο φουντώνουν οι αντιδράσεις για το ΑΤΕΙ. Αντίθετα στην Ηλεία φουντώνουν μόνο οι γουρνοπούλες στα πανηγύρια

346
φωτογραφίες imerisios achaia

Σκληραίνει η κόντρα Δήμου Αιγιαλείας και Πανεπιστημίου Πατρών, με αιχμή του δόρατος τη μεταφορά εξοπλισμού της Σχολής Φυσικοθεραπείας.

Το πρωί της Τρίτης επιδόθηκαν 5 κλήσεις για παράνομη στάθμευση στο όχημα του Δήμου που βρίσκεται έξω από την πόρτα της σχολής στο Αίγιο για να εμποδίσει την μεταφορά υλικού στην Πάτρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο σημείο.

Όπως είναι ήδη γνωστό από την περασμένη Πέμπτη και αναφέρθηκε και κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο πρύτανης με έγγραφό του προς το Λιμενικό Αιγίου ζητά τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας (που παρεμποδίζεται από όχημα του δήμου) προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού της σχολής Φυσικοθεραπείας.

Με τη σειρά του ο τοπικός λιμενάρχης την αμέσως επόμενη μέρα ενημέρωσε το δήμο όπως αποσύρει το όχημα που είναι σταθμευμένο έξω από τη σχολή προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά.

Ωστόσο η άποψη της νομικής υπηρεσίας του δήμου είναι πως: «Σε περίπτωση που λάβουν χώρα ενέργειες που αναφέρονται στο έγγραφο του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου που γίνονται προφανώς με υπόδειξη, μη νόμιμα του Πρύτανη, υποχρεούται ο Δήμος προς διασφάλιση των συμφερόντων του να υποβάλλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος, απείθεια, αυτοδικία και συνέργεια σε αυτήν, σε όποιον προσπαθήσει να απομακρύνει πράγματα και σε κάθε αρχή που θα συνδράμει σε αυτό, από το ακίνητο του Τμήματος της Φυσικοθεραπείας πριν την 1η/9/2022».

Πηγή : εδώ