Η περιοδεία Κεραμέως στην Αργολίδα έγινε αφορμή προβολής της ίδιας και όχι του έργου της Νέας Δημοκρατίας

164

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Η προσπάθεια ενεργοποίησης του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατία, με στρατηγικό στόχο την αξιοποίηση της ορμής που έδωσε το πρόσφατο Τακτικό Συνέδριο, προβλέπει για το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου την διεξαγωγή Νομαρχιακών συνελεύσεων και Περιφερειακών Ημερίδων. Η παρουσία και ομιλία προβεβλημένων υπουργών που θα συνδυάσουν την προβολή του κυβερνητικού έργου με την συσπείρωση των κατά τόπους στελεχών θα είναι η βασική οργανωτική μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί.

Η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αργολίδα έγινε με βάση αυτόν τον κομματικό -κυβερνητικό σχεδιασμό περιοδειών κυβερνητικών στελεχών σε όλη την χώρα. Βέβαια, η κομματική εντολή να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι από τον χώρο συνάντησης της Κεραμέως με τα πολιτικά στελέχη βάσης, της Νέας Δημοκρατίας, ουδόλως υπηρετεί το σκεπτικό “να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης, να ακούσουν τον παλμό της κοινωνίας αλλά και να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα που θα τους τεθούν”. Ούτε φυσικά ο περιορισμός της περιοδείας “ξεπέτας” στο δίπολο Άργους –Ναυπλίου, με πέρασμα από κάποιο σχολείο και δύο εκκλησίες, που έδωσε την εντύπωση πως η Επίδαυρος και η Ερμιονίδα δεν “υπολογίζονται” πολιτικά.

Ωστόσο, τα πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατία ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στην πρόσκληση του προέδρου της Νομαρχιακής Παναγιώτη Ζαχαριά και προσήλθαν στο ξενοδοχείο “Αμαλία” για να ακούσουν και, κυρίως, να πουν. Υπήρξε μία ζεύξη ηλικιών και εμπειριών καθώς και μια αξιοπρεπής εκπροσώπηση όλων των περιοχών της Αργολίδας.

Ακούσθηκαν απόψεις, υπήρξε αντίλογος και αντιπαράθεση, με τελική κατάληξη ότι «ίσως κάτι αλλάξει στην κομματική λειτουργία με πρόθεση αναβάθμισης του ρόλου της κομματικής βάσης».

Το akromolio.gr αν και η συγκέντρωση ήταν αυστηρώς κομματική και κλειστή, εξασφάλισε και φωτογραφικό υλικό αλλά και video από τις σύντομες παρεμβάσεις πολλών στελεχών.

ΕΔΩ μπορείτε να ακούσετε ένα από τα παρόντα στελέχη του κόμματος (που αποτελούν την δεξαμενή ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας σε προσωπικό και τρόπο λειτουργίας) να αξιοποιεί το βήμα που δόθηκε και να μεταφέρει στην ομάδα Κεραμέως –Γαϊτάνη την επιθυμία της βάσης για ακόμα πιο επίμονη και αποτελεσματική δουλειά όπως και την πεποίθηση ότι «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».