Οι Στρατιωτικοί δεν Επαιτούν, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

135

Μια πρώτη σημαντική νίκη στον αγώνα για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής επιτεύχθηκε σήμερα, 2.6.2022, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ για την χορήγηση προσωρινής διαταγής, με την οποία απαγορεύεται προσωρινά η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών βάσει του άρθρου 52 Ν. 4001/2011.

Η Ομοσπονδίας μας, η οποία έχει παρέμβει στην εκκρεμή δίκη υποστηρίζοντας, μαζί με άλλους φορείς, την συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ, δικαιώνεται για μια ακόμα φορά, για την επιλογή της να συστρατευθεί στον αγώνα για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αν και το εύρος της χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής είναι περιορισμένο, αφού αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος, εντούτοις καλύπτει και όσες περιπτώσεις στρατιωτικών πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος (εισοδηματικά, περιουσιακά, οικογενειακά, υγείας).

Θερμά συγχαρητήρια στους Νομικούς Συμβούλους της Ομοσπονδίας μας κ. κ. Αλκιβιάδη Ευαγγελάτο και Μαρία Ανδρεοπούλου, για τον μέχρι σήμερα χειρισμό της υπόθεσης.   

Μετά την παρέλευση τριών ετών και στο κατώφλι του τέταρτου χρόνου διακυβέρνησης από την παρούσα κυβέρνηση στην διάρκεια των οποίων δεν έχει υλοποιηθεί καμία προεκλογική δέσμευση

Μετά από την κατάθεση και ψήφιση κατά καιρούς αποσπασματικών νομοθετημάτων που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν είτε ως τμήματα νόμων είτε ως τροπολογίες νομοθετημάτων άλλων Υπουργείων.

Μετά από πολλές και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις, ανοχή και υπομονή, δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση για την επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Με βάση λοιπόν την παραπάνω δημοσίευση Σχεδίου νόμου από τα ΜΜΕ και σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για εμπλοκή των στρατιωτικών στην δασοπυρόσβεση με 24ωρη περιπολία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΜΕΝΣ, διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 11:00, στο Ξενοδοχείο Αμαλία, ενημερωτική συνέντευξη για τα προβλήματα των στρατιωτικών που δεν λύνονται μετά από τρία (3) χρόνια υποσχέσεων καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί ένα ακόμη αποσπασματικό – φωτογραφικό νομοσχέδιο.

Μετά το πέρας της συνεντεύξεως, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΜΕΝΣ, θα επιδώσει ψήφισμα στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Καλούμε όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, των Κομμάτων και της Κυβέρνησης να τιμήσουν με την παρουσίας τους την εκδήλωση και να συμβάλουν στην προβολή της.

Το προσωπικό των ΕΔ δεν μπορεί να εκφραστεί με άλλον τρόπο πχ απεργίες, διαδηλώσεις – πορείες κ.λ.π. οπότε μέσω αυτής της ενημερωτικής συνέντευξης τύπου, θα εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για την βούληση του Υπουργείου που μετά από τρία και πλέον χρόνια, πολλαπλασιάζει αντί να λύσει τα προβλήματα των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Θεωρούμε λοιπόν πολύ σημαντική την παρουσία σας καθώς και την προβολή από μέρους σας των θεμάτων που θα παρουσιάσουμε.

Μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ αντιπροσωπείες της, αποτελούμενες από μέλη του διοικητικού συμβουλίου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας

Οικονομίας και Οικονομικών,

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.