Στην Ερμιονίδα ενώνουν δυνάμεις για την προστασία της κοινωνίας από τα ναρκωτικά

88

Όσοι θέλουν και ενδιαφέρονται να φτιαχτεί μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις, απεξαρτημένη από τις καταστροφικές ουσίες των ναρκωτικών καλούνται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ερμιονίδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής δράσης- PADA. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου με θέμα ”Η οικογένεια και ο αθλητισμός, ασπίδες προστασίας κατά της εξάρτησης από τα ναρκωτικά”.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με μοναδικό σκοπό την προαγωγή, προβολή και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για τη προστασία από τα ναρκωτικά.

Ελάτε να μάθουμε πως μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από την μάστιγα των ναρκωτικών, που παρά τις προσπάθειες της Πολιτείας δεν έχει αντιμετωπιστεί στον επιθυμητό βαθμό και να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις με ”όπλο” την πρόληψη».

Η εκδήλωση πλαισιώνεται με ομιλίες από το έμπειρο επιστημονικό δυναμικό του Ινστιτούτου που αποτελείται από μέλη του Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του κράτους, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., καθηγητές Αθλητισμού & Κινητικής Μάθησης, Προπονητές Μπάσκετ, οι οποίοι θα μας μιλήσουν για θέματα που αφορούν τα παιδιά, τους γονείς, τη σχολική και αθλητική κοινότητα.

Ομιλητές και θέματα

  1. Αντώνης Τραυλός – Καθηγητής Ψυχολογίας Αθλητισμού & Κινητικής Μάθησης – Μέλος P.A.D.A.: ”Σωματική άσκηση και αθλητισμός ως μέσα προστασίας ενάντια στα ναρκωτικά”

& Μιχάλης Ραχωβίτσας – Προπονητής Μπάσκετ – Μέλος P.A.D.A.: ”Ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό”

  1. Ελένη Μπακούρη – Πρώην Προϊσταμένη του Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του Κράτους – Μέλος P.A.D.A.: ”Νέες ουσίες – Νέες Απειλές”
  2. Δέσποινα Κελαποστόλου – Ψυχολόγος – Μέλος P.A.D.A. & Τερέζα Κάτρη Bowles – Ψυχολόγος – Μέλος P.A.D.A.: ”Εφηβεία και Ναρκωτικά: Ο Ρόλος της Οικογένειας”
  3. Βασίλειος Κυριαζάκης – Ψυχίατρος – Μέλος P.A.D.A.: ”Πολλοί μύθοι και μία αλήθεια για τη κάνναβη”
  4. Ιωάννης Καραπανάγος – Υποστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ. – Πολιτικός Επιστήμονας – Εκπαιδευτικός – Μέλος P.A.D.A.: ”Η πολιτική σε διεθνές και εθνικό επίπεδο για τα ναρκωτικά”

& Χριστίνα Μπίσσια – Τελειόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου Τμήματος Κοινωνιολογίας: ”Κοινωνία και Ναρκωτικά”