Ομιλία στο Ναύπλιο αφιερωμένη στην Ελληνική γλώσσα από την Ιταλίδα πανεπιστημιακό Maria Rosa Caracausi

115
Η ομιλήτρια Μαρία Rosa Caracαusi, οι εκπρόσωποι τοι Συνδέσμου Φιλολόγων κ.κ. Χατζηαναστασίου και Μπουμπάρης. Αριστερά ο πανεπιστημιακός Τάσος Γεώργας

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Σεφέρη και την ελληνική γλώσσα πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας, ομιλήτρια ήταν η κ. Maria Rosa Caracausi, διαπρεπής Καθηγήτρια Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.

Εκ μέρους του Συλλόγου Φιλολόγων Αργολίδας καλωσόρισαν την ομιλήτρια τα μέλη της Διοίκησης κ.κ. Νικόλαος Μπουμπάρης και Τάσος Χατζηαναστασίου.

Η ομιλία της διαπρεπούς καθηγήτριας αφορούσε τη γλώσσα του Γιώργου Σεφέρη και είχε ως τίτλο “Η σεφερική αντίληψη σχετικά με την ελληνική γλώσσα”.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη εκ μέρους του Οργανισμού επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Νικόλαο Μπουμπάρη για την συνολική δράση του Συλλόγου Φιλολόγων Αργολίδας και την προσφορά του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου “Ο Παλαμήδης” Θεοδόσης Σπαντιδέας, ο Πρόεδρος των Απανταχού Ναυπλιέων εν Αθήναις “Ο Ναύπλιος” Κωνσταντίνος Κολόκας, ο πανεπιστημιακός Αναστάσιος Γεώργας (ο οποίος ήρθε από την Αθήνα ειδικά για την ομιλία και αντάλλαξε σχετικές πληροφορίες με την συνάδελφό του Maria Rosa Caracausi) και δεκάδες ενδιαφερομένων δημοτών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ

H Maria Caracausi γεννήθηκε το 1959 και είναι λέκτορας του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων: “Studi sulla lingua di A. Kalvos” (1993), “Contrasto di una fanciulla ed un giovane” (2003). Σήμερα μελετά και μεταφράζει συγγραφείς της Γενιάς του Τριάντα.

Έχει λάβει το κρατικό Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Έργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε Ξένη Γλώσσα το 2020