ΔΙΑΨΕΥΔΩ: Η λέξη που δεν ειπώθηκε από τον Πρόεδρο του Περ. Συμβουλίου. ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ: Η λέξη που πρέπει να ειπωθεί από τον Γιάννη Μαλτέζο

856

του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Με επώνυμο άρθρο μου, που δημοσιεύθηκε στο akromolio.gr επεσήμανα το άτοπο της αναίτιας και ιδιοτελούς επίθεσης που έκανε ο Γιάννης Μαλτέζος κατά του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.

Στο άρθρο μου ανέφερα μια σειρά από πολιτικά προβλήματα που δημιούργησε ο τ. Χωρικός αντιπεριφερειάρχης και νυν Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Θέσεις στις οποίες εξελέγη ή διορίσθηκε λόγω της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας και των δεσμεύσεων του Παναγιώτη Νίκα.

Ήδη, ο πολιτικός ορίζοντας σκεπάσθηκε από σωρειτομελανίες και η καταιγίδα είναι έτοιμη να ξεσπάσει.

Σε ηλεκτρονική εφημερίδα δημοσιεύθηκαν ντοκουμέντα που –αν μη τι άλλο- εμφανίζουν τον Γιάννη Μαλτέζο ως πολιτικό γυρολόγο  που βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Του κόμματος δηλαδή, στο οποίο οφείλει την πολιτική του ανάδειξη.

Τα ντοκουμέντα αυτά, στα οποία ο Γιάννης Μαλτέζος εμφανίζεται ως πολιτικός διασπαστής και δηλώνει βουλευτική υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος βουλευτής, κόντρα στο πλήρες επίσημο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δεν διαψεύσθηκαν μέχρι στιγμής ούτε καταγγέλθηκαν ως πλαστά. Ούτε όμως επιχειρήθηκε να δοθεί κάποια πολιτική εξήγηση επί του πραγματικού γεγονότος που με απλά λόγια μεταφράζεται σε «Μην ψηφίζετε τη Νέα Δημοκρατία και ψηφίστε εμένα, τον ανεξάρτητο υποψήφιο βουλευτή, Γιάννη Μαλτέζο».

Αν σε αυτά τα στοιχεία προσθέσουμε και την αποκάλυψη ότι ο ίδιος άνθρωπος επισκεπτόμενος τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας επιδίωκε να του δοθεί χρίσμα ως υποψήφιος δήμαρχος, για να κατέβει κόντρα στον αναμορφωτή Δήμαρχο του Άργους και Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, (αποκάλυψη την οποία επίσης δεν διέψευσε), τότε θα πρέπει να κάνουμε διάφορους συλλογισμούς.

Ο Γιάννης Μαλτέζος, δεν θεώρησε αναγκαίο να απαντήσει επί των σοβαρότατων αυτών πολιτικών κατηγοριών. Άρα, αποδέχεται την αλήθεια τους ή περιφρονεί το δικαίωμα της κοινωνίας να γνωρίζει το πολιτικό ποιόν του.

Ο Γιάννης Μαλτέζος, δικαίως κατηγορείται γιατί δεν είπε την μαγική λέξη ΔΙΑΨΕΥΔΩ!

Από έναν τέτοιας ποιότητας πολιτικό, δεν μπορείς να απαιτήσεις να προχωρήσει στην καθαρτήρια απόφαση της παραίτησης και της απόσυρσης από τον πολιτικό στίβο.

Ίσως, λοιπόν, κάποιος θα πρέπει να του υποδείξει -με πειστικότητα- να εκφωνήσει την ηθικώς ορθή λέξη ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΣΤΟ akromolio.gr

https://akromolio.gr/2022/05/%ce%bb%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%86%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b7%ce%bd-%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1/

 

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ

https://www.paratiritis-news.com/index.php/en/parapolitika1/2015?fbclid=IwAR2lMb_PQpOFOvx_X37pS52hxtHa-Jw09yk8oGmBp6Y_TjbO8wS8SLxNi7k