Εόρτασαν το Πολιούχο του Άργους Άγιο Πέτρο

78

Η πόλη του Άργους και ολόκληρη η Αργολίδα γιόρτασε και τίμησε τον προστάτη  Άγιο Πέτρο επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 2 Μαΐου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας Ελλάδος, Φιλόθεο Θεοχάρη καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Άρτης Καλλινίκου, Κεφαλληνίας Δημητρίου και του Αργολίδας Νεκταρίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου σε κεντρικές οδούς της πόλης του Άργους παρουσία πλήθος πιστών.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου την Τρίτη 3 Μαΐου τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Δημητρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και Αργολίδας Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος και Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε του Μητροπολίτες, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου περίλαμπρα μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ

“Σήμερα 3 Μαΐου η μεγάλη γιορτή για το Άργος,του πολιούχου μας και προστάτη Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους.

Τιμήσαμε με κάθε επισημότητα την εορτή του Αγίου μας, με τον κόσμο μετά από δύο χρόνια αποχής από εορταστικές εκδηλώσεις λόγω κορονοϊου, να κατακλύζει την πόλη του Άργους και τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου.

Εύχομαι τούτη τη μέρα χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν, υγεία σε όλο τον κόσμο και επιτέλους να έρθει το τέλος αυτού του πολέμου που βασανίζει τον λαό της Ουκρανίας.

Του χρόνου τέτοια μέρα ας είμαστε όλοι πάλι εδώ να γιορτάσουμε τον Άγιο μας και ας έχουν μείνει πίσω όλα τα άσχημα που ζούμε τώρα.

Χρόνια πολλά στην πόλη μας που τόσο αγαπάμε!”

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Δημήτρης Καμπόσος”