Γιώργος Γαβρήλος: Η Κυβέρνηση κοροϊδεύει τους αγρότες

63

Μπροστά στον δίκαιο ξεσηκωμό των αγροτών,  η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για μία μερική και άμεση καταβολή αποζημίωσης, για τις  ζημιές που είχε προκαλέσει ο παγετός του Ιανουαρίου. Είχε προσδιορίσει χρονικά την καταβολή για πριν τις εορτές του Πάσχα. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι, για μια ακόμη φορά, εμπαίζεται ο αγροτικός κόσμος και ότι η δέσμευση της κυβέρνησης είχε γίνει για να καταλαγιάσει το κίνημα των αγροτών εναντίον της.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους τα μεγάλα προβλήματα της υπαίθρου. Δεν μπορεί ακόμη να κατανοήσει την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες από την αύξηση της τιμής της ενέργειας και των καλλιεργητικών εφοδίων. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την κατάσταση ανέχειας, αλλά και  δυσκολίας των αγροτών να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους και την επόμενη χρονιά. Φαίνεται ότι η Μητσοτάκης ΑΕ είναι σε έναν άλλο κόσμο, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Να σταματήσει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των αγροτών. Να πιστωθούν αυτή την εβδομάδα οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Αργολίδας. Να ληφθούν τώρα άμεσα μέτρα ανακούφισης των αγροτών, με μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και στις τιμές των καλλιεργητικών εφοδίων.