Ο κόσμος αποδοκίμασε τους σκοταδιστές του δήμου Πύργου

745

Η κατάμεστη αίθουσα του «Απόλλωνα» στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου Η Μακαρίτισσα Μητέρα της Κυρίας”, του Ζωρζ Φεϋντό ήταν η τιμωρία που επεφύλαξε η κοινωνία του Πύργου, σε όσους επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την θεατρική ομάδα “Δούρειος Ίππος” να παρουσιάσει το έργο για το οποίο κόπιασε επί τρεις μήνες.

Η σκοταδιστική απόπειρα για επανασύσταση Λαϊκών Δικαστηρίων και η προσπάθεια επιβολής πολιτικών επιλογών σε δράσεις πολιτισμού, που βρήκε πρόθυμο σύμμαχο στον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΔΟΠΠ (με τιμητική εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο Χάρη Μιχαλακόπουλο), έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούσαν οι ιεροεξεταστές των Θεατρικών παραγόντων.

Εκατοντάδες θεατές κατέκλισαν το θέατρο και με τα χειροκροτήματά τους αντάμειψαν και τίμησαν τους πρωτεργάτες της προσπάθειας μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης.

Η ντροπή της φοβικής δημοτικής αρχής που γονάτισε μπροστά στο άρθρο μιας τοπικής δημοσιογράφου, ξεπλύθηκε. Η αναγνώριση της αρχής της αθωότητας και της εξουσίας της Δικαιοσύνης ως μοναδικού κριτή, συνέτριψε την αυταρχική αντίληψη του «αποφασίζω και διατάσσω».

Οι συντελεστές της θεατρικής παραγωγής φάνηκαν αντάξιοι της αγάπης και της εμπιστοσύνης με την οποία τους αγκαλιάζει ο κόσμος.

Απομένει να δούμε αν ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος θα αποφασίσει –έστω και κατόπιν εορτής- να απομακρύνει τον “υποτακτικό” πρόεδρο που επιχείρησε να ντροπιάσει τους ελεύθερους Πυργιώτες.

Π.Ι.Δ.