Στην Κόρινθο γιόρτασαν την “Ημέρα της γυναίκας” με δράση κατά της βίας εις βάρος των γυναικών

108

Αξιοποιώντας τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμος Κορινθίων, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, πραγματοποίησαν κοινή δράση κατά της βίας που ασκείται στις γυναίκες.

Στην δράση που πραγματοποιήθηκε στον Πεζόδρομο της Πυλαρινού ο δήμος αντιπροσωπεύθηκε από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά.

Από τις σχετικές δηλώσεις καταγράφουμε αποσπάσματα:

“Οι γυναίκες έχουν μια επίζηλη θέση στην κοινωνία μας, έχουν προσφέρει πολλά και μπορούν ακόμη περισσότερα» τόνισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

«Η στήριξη, η αγάπη, η αναγνώριση είναι καθημερινή και όχι μόνο στην σημερινή ημέρα» είπε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, πολιτισμού και Πρόνοιας Σπύρος Ζαχαριάς.

Οι γυναίκες εκπρόσωποι από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και το Κέντρο συμβουλευτικής του δήμου αναφέρθηκαν στην αξία των δομών στήριξης αλλά και στον καθοριστικό ρόλο της κοινωνίας στην αντίληψη και αναφορά των περιστατικών.

Το μήνυμα ακούστηκε ηχηρότερα σήμερα, έλεγε: «Η σιωπή δεν πρέπει και δεν μπορεί πλέον να είναι επιλογή».

Σχετικό Βίντεο : https://protagonistes.tv/i-korinthos-giortazei-tin-imera-tis-gynaikas-me-drasi-kata-tis-vias-eis-varos-ton-gynaikon/