Ο Κυρ. Μητσοτάκης “το βούλωσε» μπροστά στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ

298

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Διάβασα στο https://www.newsbreak.gr/ , στην στήλη του κυρίου Μάξιμου, ένα σχόλιο που μου προκάλεσε χαρμολύπη. (ΕΔΩ)

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Χαρά γιατί ικανοποιήθηκε η ματαιοδοξία μου, με την αναγνώριση της ορθότητας των σκέψεών μου και λύπη γιατί αυτή η επιβεβαίωση ήρθε από μία ξένη ακαδημαϊκό.

Είχα γράψει, στις 11 Φεβρουαρίου 2022, αφιερώνοντας το κείμενό μου στους Ευρωλάγνους και τους Δυτικόδουλους:

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

«Δεν βλέπω άλλον λόγο για τον οποίο να σταθμεύουν 100.000 στρατιώτες στα σύνορα, εκτός από το να απειλούν την Ουκρανία. Και αν Ρωσία μιλάει σοβαρά για διπλωματία, πρέπει να αποσύρει αυτές τις δυνάμεις και να σταματήσει τις απειλές», είπε η Βρετανίδα υπουργός εξωτερικών Λιζ Τρας, απευθυνόμενη στον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Με αντίστοιχες εκφράσεις, λες και είναι καρμπόν, μιλούν οι υπουργοί εξωτερικών της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών διαβλέποντας ως μόνο λόγο ισχυρής στρατιωτικής παρουσίας των Ρώσων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, την προετοιμασία εισβολής.

Και η Τουρκία; Η Τουρκία με την Στρατιά του Αιγαίου στα παράλια της Μικράς Ασίας;  Με τον στόλο αποβατικών που ναυπήγησε με τη βοήθεια των Γερμανών; Με το ξεκάθαρο Casus belli; Αυτά δεν είναι απειλές κατά της “συμμάχου” Ελλάδος; Δεν διακυβεύουν την ειρήνη στο Αιγαίο και όχι μόνον;

Υποκριτές οι “σύμμαχοί μας”, τσανακογλύφτες οι κυβερνήτες μας και “μακάριοι” οι ψηφοφόροι και οι περισσότεροι από τους 300 βουλής».

Και ήρθε τώρα η θλιβερή επιβεβαίωση της πολιτικής άποψης που εξέφρασα (την οποία δυστυχώς δεν την διατυπώνουν Έλληνες κοινοβουλευτικοί και μη), από την ακαδημαϊκό Νίνα Χρούστεβα, όπως αποκαλύπτει ο αρθρογράφος του newsbreak με το ψευδώνυμο “κ. Μάξιμος” (19-02-2022). Αναρωτιέται η ακαδημαϊκός (σε συνέντευξη που έδωσε στον Παύλο Παπαδόπουλο σε μία εξαιρετική συνέντευξη της στην Καθημερινή»… «Γιατί η Δύση ασχολείται με τον Πούτιν και όχι με τον Ερντογάν;»

Απαντώ εγώ στην ερώτηση, επαναλαμβάνοντας τον επίλογο του σχολιασμού μου της 11ης Φεβρουαρίου 2022 «Υποκριτές οι “σύμμαχοί μας”, τσανακογλύφτες οι κυβερνήτες μας και “μακάριοι” οι ψηφοφόροι και οι περισσότεροι από τους 300 βουλής».