Η παράταξη “Aνάπλι εμπρός!” χαρακτηρίζει ως «Ντροπή  για όλους το ανοιχτό στάδιο του Ναυπλίου»

68

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Aνάπλι εμπρός!” με θέμα την εγκατάλειψη του ανοικτού σταδίου και την κοροϊδία των δημοτών με την μέθοδο των συνεχών υποσχέσεων και εξαγγελιών που δεν υλοποιούνται ποτέ, αναφέρεται σε μια σειρά από γεγονότα.

Μέχρι σήμερα, αν και πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα, δεν υπήρξε καμία απάντηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής ή της διεύθυνσης του σταδίου.

Από αυτές δημοσιεύουμε (μόνον) τις εξαγγελίες της 4ης Ιουνίου 2020.

*Κατασκευή Κερκίδων με 3 σκαλοπάτια στο ανοικτό μπάσκετ.

*Νέο  εκδοτήριο Τοποθέτηση κυβόλιθόν (sic).

*Πλακόστρωση πεζοδρομίου Νότια και Βόρια (sic) του Γηπέδου εξωτερικά.

* Επέκταση κερκίδας ποδοσφαίρου και δημιουργία κλειστών χώρων για προπόνηση (μελλοντικό πλάνο)

*Χώρος τοξοβολίας.

*Ανακαίνιση- αντικατάσταση χλοοτάπητα και ταρτάν στίβου.  *Τοποθέτηση Πυλώνα φωτισμού στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου/ στίβου.

* Αντικατάσταση Συρματοπλέγματος στο Τένις.

Γράφει στην ανακοίνωσή της η παράταξης “Ανάπλι εμπρός”:

«Λόγια, λόγια λόγια Δυο χρόνια τώρα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Άραγε γιατί να υφιστάμεθα ως πολίτες τέτοια κοροϊδία;

Η κατάσταση  στο ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου και κλασσικού αθλητισμού είναι επιεικώς απαράδεκτη. Έχει φτάσει στο απροχώρητο

Πλήρης εγκατάλειψη.

 Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν την καταστροφή μέρους του ταρτάν του γηπέδου  που μας κόστισε χιλιάδες ευρώ, και το πως η καταστροφή αυτή  έγινε με την είσοδο στο γήπεδο βαρέων οχημάτων για ευκολία σε κάποια συναυλία. Η κατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου είναι για πολλά δάκρυα για την πόλη. Οι χώροι υγιεινής σε άθλια κατάσταση. Αδιαφορία. Ποιος θα αντιδράσει; Δεν πρέπει να φωνάξουν κάποια στιγμή οι αθλητές, οι γονείς, οι παράγοντες, οι προπονητές, οι αθλούμενοι;

Ας φωνάξει και πάλι το “Ανάπλι εμπρός!” Πάλι εμείς μόνον. Ας είναι΅.

Έχουμε επανειλημμένα ρωτήσει  για το που βρίσκεται το στρώμα επί κοντώ, κόστους περίπου είκοσι χιλιάδων ευρώ, που αποδεδειγμένα υπήρχε στο Στάδιο το 2015. Απάντηση στα επανειλημμένα ερωτήματα δεν παίρνουμε.

Έχουμε διαμαρτυρηθεί για την άθλια κατάσταση του χλοοτάπητα που έχει φτάσει με μη επιδιορθώσιμα επίπεδα

Απαιτείται σήμερα όσον αφορά το ανοικτό γήπεδο του αθλητικού Κέντρου:

-Η άμεση επιδιόρθωση του ταρτάν

-Η επανατοποθέτηση χλοοτάπητα

-Η αγορά στρωμάτων του άλματος εις ύψος και του επί κοντώ και όλου του λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού του στίβου

-Να γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις και να υπάρξει η φροντίδα ώστε οι χώροι υγιεινής να λάμπουν. (ας κατέβει αυτό το πανό που λέει ότι αθλητισμός είναι πολιτισμός μέχρι να είναι όλα καθαρά).

-Να ενσωματωθεί στο ανοικτό γήπεδο το οικόπεδο στην βορειοανατολική γωνία που το έχουμε αγοράσει πανάκριβα πριν από δεκαετίες και δεν το έχουμε εκμεταλλευθεί.

Ας αφήσουμε στην άκρη την πολιτική ανοησία για κατασκευή νέων κερκίδων σε αντικατάσταση της μικρής κερκίδας και την κατασκευή κερκίδων στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ που συνοδεύεται με την εξαγγελθείσα κοπή των πεύκων (μερικά επιπλέον καθίσματα στον χώρο των ανοικτών γηπέδων αρκούν).

Να μεταφερθούν τα γήπεδα τένις στον χώρο όπου διεξάγετο παλαιά η σφυροβολία. Να γίνει και νέο (τρίτο) γήπεδο τένις ώστε να μπορούμε να φιλοξενούμε τουρνουά και στον σημερινό χώρο του τένις να γίνουν νέα γήπεδα αθλοπαιδιών. Η ανάγκη για τις ομάδες είναι επιτακτική

Να αρχίσει επιτέλους να εφαρμόζεται ο Κανονισμός λειτουργίας. Όχι στα μικρά μαγαζάκια μέσα στο Αθλητικό Κέντρο.

Όχι ξέφραγο αμπέλι.

Τώρα πρέπει να γίνουν αυτά. Η ορισθείσα επιτροπή αθλητισμού ας ενεργοποιηθεί. Ας διαμαρτυρηθούν επιτέλους. Ας προτείνουν. Δεν μπορεί οι επιτροπές αυτές να είναι μόνον διακοσμητικές

Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά για αθλητισμό, που είναι το κύριο και πρωταρχικό

Αλλά μόνον έτσι θα μπορέσουμε εκ νέου να διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις για να ωφεληθεί όλη η πόλη

Διότι στις μεγάλες διοργανώσεις καταφτάνουν στην πόλη εκατοντάδες νέοι αθλητές. Μαζί και οι προπονητές, παράγοντες, κριτές, συνοδοί. Μαζί κατά κανόνα και οι γονείς. Σε πολλές περιπτώσεις και τα αδέλφια, θείοι και λοιποί συγγενείς. Ίσως και χίλια άτομα για τρεις μέρες;;

Και στις δύο περιπτώσεις (2009 και 2012) η πόλη, αλλά και το Τολό και τα άλλα τουριστικά μέρη του Δήμου μας έσφυζαν από ζωή.

Και μιλάμε για τριήμερα για την πόλη, αφού η διοργάνωση δεν είναι της μιας ημέρας οπότε η συμμετοχή στον αγώνα μπορεί να γίνει και με ημερήσια μετάβαση. Και με μια κατάλληλη προώθηση τα τριήμερα αυτά μπορεί να γίνουν πολυήμερα για μεγαλύτερα οφέλη Το κέρδος για την τοπική οικονομία είναι πολλαπλάσιο αυτού που αποφέρει μια ημερήσια αθλητική εκδήλωση. Και χωρίς οι δαπάνες για τον Δήμο να είναι μεγάλες.

Βλάπτουν σοβαρά το πορτοφόλι σας. Και υποβαθμίζεται ο  αγνός αθλητισμό στην πόλη».