Αυτοδιοικητικός πληρώνει μελέτες από τη τσέπη του

284

Υπάρχει Αντιδήμαρχος στην Ηλεία που πληρώνει από την τσέπη του για μελέτες, ώστε να γίνουν έργα στον τόπο του!

Ο Θανάσης Γεωργόπουλος είναι  Αντιδήμαρχος Αγροτικής, Τουριστικής Ανάπτυξης & Απασχόλησης στον Δήμο Ήλιδας. Είναι πολύ γνωστός κτηνίατρος στην Αμαλιάδα και ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση μόλις στις εκλογές του Μαίου 2019. 

Υπήρχε μελέτη και σχέδιο για την ίδρυση μιας Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα η οποία να λειτουργεί παράλληλα με το Πανεπιστημιακό Τμήμα και να το συμπληρώνει αλλά όχι να το αντικαταστήσει! Η σχετική μελέτη είχε εκπονηθεί από μελετητικό γραφείο το οποίο είχε πληρωθεί από τον κ. Θ. Γεωργόπουλο. Όλα αυτά πριν τις εκλογές του Μαίου 2019. 

Ο Αντιδήμαρχος έχει την πεποίθηση ότι μόνο εάν υπάρξουν οι σωστές υποδομές στην κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να πάει μπροστά ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής στον τόπο μας και ακόμη περισσότερο στον Ηλειακό Κάμπο.

Για αυτό θεωρούσε επιβεβλημένη την παράλληλη λειτουργία με το Πανεπιστημιακό Τμήμα μια Γεωργική Σχολή υψηλού κύρους. Ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη μελέτη ώστε να τον αντιμετωπίσουν σοβαρά από την πλευρά του Οργανισμού. 

Η συγκεκριμένη μελέτη, συνυπολογίζοντας τα ιδιαίτερα στοιχεία της περιοχής μας αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν τις είδη υπάρχουσες και λειτουργούσες Γεωργικές Σχολές στην Ελλάδα, πρότεινε η Σχολή της Αμαλιάδας να έχει δύο κατευθύνσεις. 

Την λειτουργία Θερμοκηπιακών μονάδων και την Μεταποίηση & Συσκευασία των αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Ηλεία.

Οι συζητήσεις προχώρησαν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο αλλά όλα “πάγωσαν” επειδή άλλαξε η διοίκηση του Οργανισμού από την καινούργια Κυβέρνηση που ανέλαβε μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019. 

Ο κ. Γεωργόπουλος συνέχισε τις επαφές με τη νέα διοίκηση αλλά η έντονη φημολογία ότι η νέα διοίκηση στο υπουργείο Παιδείας επιθυμούσε την κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από την Ηλεία έβαλε και πάλι “πάγο” στις προσπάθειες. 

Υπήρξε ο φόβος πως θα αποδυναμωνόταν το επιχείρημα για την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος εάν υπήρχε ταυτόχρονη διεκδίκηση για ίδρυση και Γεωργικής Σχολής στην Αμαλιάδα. Αυτό επειδή από εκείνο το χρονικό διάστημα και μετά υπήρχε ισχυρή υποψία πως η απόφαση για το κλείσιμο του Τμήματος ήταν ειλημμένη και απλώς στο Υπουργείο έψαχναν το πρόσχημα… Αυτό που τελικά συνέβη… Το Πανεπιστημιακό Τμήμα φεύγει για πάντα από την Ηλεία και σαν “χρυσό χάπι” θα ιδρυθεί ένα εκπαιδευτικό σχήμα που θα έχει …κάποια σχέση με την αγροτική παραγωγή αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα άλλο συγκεκριμένο.

Το θέμα το έφερε στην επικαιρότητα η τοπική εφημερίδα της Αμαλιάδας “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” στο χθεσινό της φύλο και στο boreiaileia.blogspot.com θεωρούμε ότι αυτή η ιστορία πρέπει να γίνει γνωστή σε όλους τους Ηλείους.

 ΠΗΓΗ: https://boreiaileia.blogspot.com