Αποχαιρέτησε (ή όχι;) την Ελλάδα (που έδωσε το Φως στην Οικουμένη)

207
Χάρης Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο:

Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος….

Συνηθίζω τα κείμενά μου να είναι μαχητικά.

Συνηθίζω να είμαι αισιόδοξος ακόμα και όταν δεν υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα.

Συνηθίζω επίσης να είμαι κυνικός και να μην χαϊδεύω αυτιά για να «αρέσω».

Όμως ο (απαισιόδοξος) τίτλος είναι κυνικός και πράγματι καθόλου αισιόδοξος. Είναι αδύνατον να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου και να μην βλέπω ότι η Ελληνική κοινωνία που κάποτε έβριθε από αξίες, οράματα και οραματιστές, έχει μετατραπεί πλέον σε μια κοινωνία υποτελών, ολιγαρκών και υπάκουων ζώντων δίποδων οργανισμών, που απέχουν πολύ από το να τιμήσουν 2 μεγάλες αξίες της ζωής. Την αξία του να είσαι ΕΛΛΗΝ και την αξία του να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Είναι γνωστό ότι υπηρετώ και πιστεύω απόλυτα στην ιδέα της ανωτερότητας του Ελληνισμού και του Ελληνικού τρόπου θεώρησης όλων των πραγμάτων. Υπό αυτό το πρίσμα είναι και η κατάθεση αυτών των σκέψεων.

Τα παγκόσμια πειράματα υπακοής και ολιστικής ισοπέδωσης αξιών όπως η Πατρίδα -τα Σύνορα -το Έθνος -οι Θρησκείες -η Οικογένεια -οι Γλώσσες -τα Φύλα κλπ, έχουν φυσικά και στόχο και σκοπό. Ακόμα και αυτοί που έβλεπαν παντού συνομωσιολόγους (και χλεύαζαν), συνειδητοποιούν ότι συμβαίνουν πράγματα που μερικά χρόνια πιο πριν τα ονόμαζαν «ταινίες επιστημονικής φαντασίας». Εδώ αξίζει να αναλυθεί ο ρόλος του HOLLYWOOD και των ΜΜΕ γενικά, ως εμπροσθοφυλακή ζύμωσης του υποσυνείδητου της Παγκόσμιας κοινότητας (πλυντήριο μυαλών)….

Όμως δε μπορώ να «σώσω» ούτε να «νοιάζομαι» για όλο το Πλανήτη. Δεν πιστεύω στην ισότητα των Πολιτισμών και προτιμώ να θλίβομαι για την Ελλάδα μας και παράλληλα να μάχομαι ενάντια στον οποιοδήποτε εχθρό της. Κυρίως όμως ενάντια στους εσωτερικούς Εφιάλτες, γιατί οι αιώνιοι εξωτερικοί εχθροί της πάντα θα παλεύουν να σβήσουν το Φως που εκπέμπει ο Ελληνισμός, επειδή τους «καίει».

Υπό το πρίσμα αυτό κρίνω, ότι εάν γρήγορα δεν αλλάξει κάτι δραματικά στο εσωτερικό της Χώρας, οι νέες γενιές θα συνεχίζουν να δηλητηριάζονται από όλες τις πλευρές (σχολείο -ΜΜΕ -Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) και θα απολέσουν τελείως τον Ελληνικό τρόπο σκέψης και ζωής (καθημερινότητα). Έτσι νομοτελειακά θα χαθεί και το «οικόπεδο» του Ελληνισμού, η Ελλάδα. Θα γίνει μια πολυπολιτισμική κοινωνία που θα πορεύεται με αξίες του follow the money (ακολουθήστε το χρήμα) ή απλά της καθημερινής επιβίωσης. Δηλαδή ένας οχλοπολτός που απλά θα υπάρχει και θα υπηρετεί, αλλά δεν θα ζει….(Ζην ή Ευ Ζην😉

Κλείνοντας άφησα το αισιόδοξο κομμάτι για το τέλος….

Ο Ελληνισμός δεν θα χαθεί, ακόμα και εάν χαθεί η Πατρίδα. Νομοτελειακά θα υπάρχει σε κάθε φράση στην Ιατρική -στις Τέχνες -στα Μαθηματικά -στη Φυσική -στα ονόματα των Πλανητών και των Αστερισμών και κάτω από κάθε πέτρα σε όλο το Πλανήτη…

Άρα κάθε προσπάθεια του Σκότους ενάντια στο Φως είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ακόμα και εάν δεν το αντιλαμβανόμαστε, ακόμα και εάν υποφέρουμε. Αρκεί μονάχα να ανοίξουμε, να «ανοίξουμε» το μυαλό μας και να κοιτάμε μακριά…

Γιατί σε πείσμα όλων των ισαποστάκηδων που μας περιτριγυρίζουν (οι “μέτριοι” που λέω και εγώ -μια “ομάδα” που απεχθάνομαι εντελώς), υπάρχουμε και εμείς που ήρθαμε από πολύ πίσω και θα πάμε πολύ μακριά.

Γιατί όπως είπε και ο Γάλλος λογοτέχνης Jean Richepin:  

«Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Η τελευταία λέξη της γης, όταν θα αφήνει την τελευταία της πνοή, θα είναι ΕΛΛΑΣ»