Ο Αλεξίσφαιρος σχολιάζει τα του Άργους και Ναυπλίου

398

Ο Καμπόσος έκοψε τον Γόρδιο Δεσμό του Σχεδίου Πόλεως και δίνει αναπτυξιακή πνοή στο Άργος

Καμπόσος

Δέκα χρόνια το πάλευε ο Καμπόσος για να ελευθερώσει τις περιουσίες των Αργείων και να δώσει χώρο στο Άργος για να ανασάνει χωροταξικά. Το κατάφερε και αυτό. Απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως είναι ο Δήμαρχος που ότι λέει το κάνει. Τώρα, 1700 οικόπεδα είναι έτοιμα για αγοραπωλησία ή ανοικοδόμηση. Και αυτό γίνεται στην πιο κατάλληλη χρονική στιγμή. Την ώρα που η οικοδομική δραστηριότητα, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να ξεκινήσει δυνατά.

Ο Κωστούρος δεν τα κατάφερε

Κωστούρος

Λίγο η κακή ιεράρχηση των αναγκών της πόλης, λίγο η απουσία κατάλληλων συνεργατών, λίγο η ατυχία του θανάτου του αιρετού που είχε -αρχικά επωμισθεί- την ευθύνη, και να το Ναύπλιο …χωρίς επέκταση του Σχεδίου Πόλεως.

Περιοχές φιλέτο, όπως η Γλυκειά ή το Δρέπανο, θα ζήσουν την ανάπτυξη της ανοικοδόμησης του Νότιου Τμήματος του Άργους και θα αναρωτιούνται «εμείς γιατί όχι»;

Απομένει να δούμε αν ο δήμαρχος Ναυπλίου θα μπορέσει να εφαρμόσει την τακτική των στροφών -στην οποία τα καταφέρνει- και να αλλάξει προς το ορθόν τις προτεραιότητές του.

Λαμπρόπουλος ή Μάκαρης θα βγει μπροστά;

Είναι και οι δύο υποψήφιοι για υποψήφιοι δήμαρχοι του δήμου Ναυπλιέων. Δεν το ομολογούν όμως δημοσίως. ΘΑ το ανακοινώσουν -λένε- εν καιρώ. Εν τω μεταξύ, «ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι». Απομένει να δούμε ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα να βγει μπροστά, αφήνοντας τον άλλο «κάποια μήκη πίσω» στον δρόμο ημιαντοχής των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2013.

Από την άλλη πλευρά, ο σημερινός δήμαρχος, Δημήτρης Κωστούρος, κυρίαρχος της σκηνής “κάνει παιχνίδι” (ατομικό είναι η αλήθεια) πιστεύοντας πως «ο Λαός ψηφίζει έργα». Έργα που όμως, ο λαός δεν τα βλέπει και κυρίως δεν τα ακούει. Προφανώς δεν βρέθηκε κανένας να του πει ότι «ακόμα και τον Αριστείδη τον καταδίκασαν σε θάνατο γιατί δεν υπεράσπισε τις ιδέες του».

Να μου το θυμηθείτε. Κάπου γύρω στον Απρίλιο θα τρέχουν όλοι και δεν θα φτάνουν για να κλείσουν συμμαχίες και  υποψηφίους ή ανάποδα, υποψηφίους και συμμαχίες.

(αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ της 31ης Ιανουαρίου 2021)