ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ

79

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Η Σελήνη ταξιδεύει γρήγορα, μένει μόνο 2,5 ημέρες σε κάθε ζώδιο. Από την Πανσέληνο της 18ης Ιανουαρίου στον Καρκίνο, μεσολαβούν μόνο 14 ημέρες, για να κάνει νέο ξεκίνημα στο ζώδιο του Υδροχόου. Σ’ αυτό το 14ήμερο ταξίδι της, δοκιμάζει νέες περιπέτειες.

Την 1η Φεβρουαρίου στις 07.45π.μ. η Σελήνη ξεκινάει νέα πορεία από τις 12 μοίρες του Υδροχόου. Μέχρι τότε όμως, η Σελήνη θα έχει κάνει ένα ενδιαφέρον ταξίδι ανάμεσα στους αστερισμούς:

Στις 20 Ιανουαρίου, ο Ήλιος μπαίνει στον αστερισμό του Υδροχόου. Είναι ώρα για διεκδίκηση περισσότερου ζωτικού χώρου, μεγαλύτερης ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Δυσκολίες στην επικοινωνία, ότι έχει σχέση με γραπτά καθυστερεί, δυσκολίες στις μετακινήσεις και τις μεταφορές. Όλα κινούνται αργά και εκνευριστικά.

Στις 21 και 22 Ιανουαρίου, η Σελήνη θα βρίσκεται στον αστερισμό της Παρθένου. Στις 21 θα βρίσκεται σε αντίθεση με τον Δία και στις 22 σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ο Δίας θα βρίσκεται σε αρμονική σχέση με τον αστεροειδή Vesta (Εστία), πράγμα που ενεργειακά ευνοεί την ανθρωπότητα, αλλά δεν είναι δυνατό να γίνει εμφανές στους ανθρώπους ακόμα. Στις 23 Ιανουαρίου η Σελήνη από τον αστερισμό του Ζυγού απαιτεί δικαιοσύνη.

Στις 26 Ιανουαρίου, η Σελήνη θα βρίσκεται στον αστερισμό του Σκορπιού, και θα προσπαθεί να εφεύρει τρόπους δράσεις με μυστικότητα. Η αντίθεση της με τον Ουρανό και η δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Κρόνο, φέρνει εντάσεις, κοινωνικά προβλήματα, περιορισμούς, και αδυναμία ορθής κρίσης.

Στις 27 Ιανουαρίου, η Σελήνη θα βρίσκεται μαζί με τον Νότιο Δεσμό της, στον αστερισμό του Σκορπιού. Έφτασε η ώρα, να πάρουν σάρκα και οστά, όσα εδώ και χρόνια σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και πραγματοποιούνται στις μέρες μας.

Στις 29 Ιανουαρίου η Σελήνη θα βρεθεί σε συζυγία με τον Άρη. Ο Άρης στον Αιγόκερο είναι πολύ δυνατός και αποφασίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αλλά με τον δικό του τρόπο. Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα φέρνει κίνδυνο για ατυχήματα.

Στις 30 Ιανουαρίου η Σελήνη θα βρίσκεται στον αστερισμό του Αιγόκερου. Θα έχει κοντά της την Αφροδίτη, που ήδη θα έχει επιστρέψει σε ορθή φορά, και θα κάνει αρμονική όψη με τον Ουρανό. Ταυτόχρονα, ο Ερμής θα βρίσκεται σε συζυγία με τον Πλούτωνα. Στις 31 Ιανουαρίου, η Σελήνη κοντά στον Πλούτωνα και τον Ερμή, και όλοι μαζί σε αρμονική σχέση με τον Ποσειδώνα. Γη και νερό μαζί σε αρμονία. Οι σεισμοί στην ψυχή, στην θάλασσα και στο έδαφος, θα γκρεμίσουν κάθε τι παλιό και διαβρωμένο, και θα ανοίξουν νέους δρόμους. Το θέμα είναι πώς και πόσοι θα μπορούν να βαδίσουν σ’ αυτούς τους δρόμους.

Στις 19 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του έναστρου στερεώματος, μπορούν να απολαύσουν μια βροχή μετεωριτών με αρχική προέλευση τον αστερισμό της Μικρής Άρκτου. Τα αστέρια της Μικρής Άρκτου σχετίζονται με την αδιαφορία και την απρονοησία. Ο Πολάρις, το πιο λαμπερό αστέρι της Μικρής Άρκτου, το πολικό μας αστέρι, σχετίζεται με την θλίψη, τις ασθένειες, και τα προβλήματα.

Η βροχή μετεωριτών από την Μικρή Άρκτο, ήρθε για να μας θυμίσει πως ακόμα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, μέχρι να βρούμε το σωστό μονοπάτι, που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα.