ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ

85

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια και αστρολόγος….

Φτάσαμε και στην Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου, που πραγματοποιείται στις 4 του μήνα, στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 11.15 το βράδυ. Μια νέα Σελήνη που ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι, και το ολοκληρώνει στις 19 του μήνα, όταν εμφανίζεται ολόγιομη, αλλά και με μερική έκλειψη του φωτός της.

Η παρουσία του Ουρανού στις 12 μοίρες του Ταύρου, στον 10ο οίκο, και η αντίθεση του με την συζυγία Νέας Σελήνης, Ήλιου και Άρη, που θα βρίσκονται στον 4ο οίκο της Πατρίδας, μόνο ευχάριστα πράγματα δεν θα μπορούσε να αναγγείλει. Η όψη είναι ιδιαίτερα σκληρή, και οι προβλέψεις δυσοίωνες. Άλλη μια σκληρή όψη είναι και το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, και θα αργήσει να λήξει.

Ανατροπές σε θέματα εξουσίας, εξαφάνιση προσώπων που βρίσκονται στην επικαιρότητα, και εμφάνιση νέων προσώπων είναι το μόνο βέβαιο. Καμία σταθερότητα δεν υπάρχει πουθενά, τα πάντα μεταβάλλονται καθημερινά. Συνομωσίες και αποκαλύψεις που σοκάρουν, περίεργοι θάνατοι, εγκλήματα, παρακολουθήσεις, αντιδράσεις, εξεγέρσεις και πολλά άλλα έχουμε να βιώσουμε, και όλα κινούνται με ασυνήθιστη ταχύτητα.

Ένα παγκόσμιο οικονομικό ΚΡΑΧ είναι προ των πυλών, και φοβάμαι πως θα είναι ίσης ή και μεγαλύτερης έντασης από εκείνο του περασμένου αιώνα. Παράλληλα, θα πρέπει να εξοικειωθούμε με την ιδέα μιας εκτεταμένης και μεγάλης διάρκειας ενεργειακής κρίσης, που θα μας αναγκάσει να ζούμε χωρίς ρεύμα, τηλέφωνα, ίντερνετ, και θα πλήξει τόσο τον τομέα της επικοινωνίας όσο και των μεταφορών και μετακινήσεων.

Παρ’ όλη την δύσκολη όψη του Κρόνου με τον Ουρανό, διατηρούμε την ελπίδα ότι ο δεύτερος, που είναι και πλανήτης του απροσδόκητου και του ξαφνικού, θα πραγματοποιήσει την έκπληξη, και θα σπάσει με μεγάλο κρότο τις αλυσίδες που επιβάλλει ο Κρόνος.

Η Σελήνη πλησιάζει τον Νότιο Δεσμό της, και βρίσκεται κοντά στον αστεροειδή Vesta (Εστία). Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι και η μοναδική αχτίδα φωτός, που φαίνεται στο τέλος αυτού του κακοτράχαλου μονοπατιού που έχουμε αναγκαστεί να βαδίζουμε. Και αυτό το μοναδικό φως θα κάνει φανερή την παρουσία του αιφνίδια, απροσδόκητα, και ακριβώς τη στιγμή που θα νομίζουμε πως δεν υπάρχει πλέον καμμιά ελπίδα για ανάκαμψη.

Κοντά στην Νέα Σελήνη και στον Ήλιο, θα βρίσκονται οι αστέρες ACRUX και  ALPHECCA. Ο αστέρας ACRUX, είναι ένας από τους 4 αστέρες που σχηματίζουν σταυρό (CRUX) και βρίσκονται κοντά στο πόδι του Κενταύρου. Ως αστερισμός έχει μια αίσθηση διασταυρωμένων στόχων και ενεργειών που οδηγούν σε συγκρούσεις. Έχει συντηρητικούς στόχους, επιβάλλει όρια, οδηγεί σε δίκες και καταδικάζει σε βασανιστήρια.

Ο αστέρας ALPHECCA είναι ο φωτεινότερος του αστερισμού της Βόρειας Κορώνας (Gemma). Συμβολίζει την κορώνα που χάρισε η θεά Αφροδίτη στην Αριάδνη για τον γάμο της με τον Βάκχο, μετά από την εγκατάλειψή της από τον Θησέα στο νησί της Νάξου. Ο αστέρας αυτός μαζί με τον Ήλιο και την Σελήνη, φανερώνει ένα δραστήριο και λαμπερό νου που αναζητά και ερευνά, και βοηθάει στην αποκάλυψη σκανδάλων.

Ο πλανήτης διαλύεται, η Ελλάδα κινδυνεύει να υποστεί μεταβολές συνόρων, τα ηφαίστεια μαίνονται, οι σεισμοί πυκνώνουν, αλλά το φως δεν σβήνει. Τυχεροί όσοι έχουν υψηλές νοητικές συχνότητες για να το αντικρύσουν.