Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα στην Αργολίδα μειώθηκαν κατά 20% και από 37 που ανιχνεύθηκαν την Τετάρτη περιορίσθηκαν σε 30, την Πέμπτη και 29 σήμερα Παρασκευή. Μείωση όμως εμφάνισε και ο αριθμός των νοσηλευομένων που μειώθηκε κατά 15% φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 18 την Πέμπτη από 22 τις προηγούμενες ημέρες (9 στο νοσοκομείο του Άργους και 9 στο νοσοκομείο του Ναυπλίου). Ουδείς εξ αυτών νοσηλεύεται διασωληνωμένος.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, για μία ακόμη φορά αδίκησε την Αργολίδα, εφαρμόζοντας κριτήρια που κινούνται οριακά στα όρια της αυθαιρεσίας.
Έτσι, η Π.Ε. Αργολίδας πέρασε στο κόκκινο (υψηλό βαθμό επικινδυνότητας) με δείκτη θετικότητας μόλις στο 2,67% και αριθμό κρουσμάτων λιγότερο από 32 ανά 100.000 κατοίκους Η αρμόδια αρχή δεν υπολόγισε στις μετρήσεις της ότι η Αργολίδα τις ημέρες που πάρθηκε η απόφαση έσφυζε από τουρίστες και είχε περίπου 150.000 άτομα ως ενεργό πληθυσμό, κατεβάζοντας έτσι την αναλογία του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μόλις 21, αντί 32 που χρησιμοποίησαν ως βάση.
Τα οικονομικό αποτελέσματα της καταγραφής της Αργολίδας ως κόκκινης στον διαδραστικό χάρτη του ΕΟΔΥ και των μέτρων απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα καθώς και της κυκλοφορίας (από 1 έως 6 το πρωί) φάνηκε αμέσως σε όλους τους ασχολούμενους με τα τουριστικά επαγγέλματα (Ξενοδοχεία, Πανσιόν, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Μπαρ, Ταξί, Εστιατόρια, Μικροαναμνηστικά κλπ) καθώς υπήρξαν εκατοντάδες ακυρώσεις κρατήσεων και πρόωρες αναχωρήσεις.
Όπως αναφέρουν παράγοντες του Ναυπλίου, λόγω της αναγγελίας αυτής αναμένεται να χαθούν από την πόλη και την μείζονα περιοχή (μέχρι την επόμενη Παρασκευή) περισσότερα από 1.000.000 ευρώ που θα ενίσχυαν την Τοπική Οικονομία.