Άμεση λειτουργία Γεωργικής Σχολής σε Καλαμάτα και Φιλιατρά

46

Στην Καλαμάτα ξεκινά η λειτουργία του Γεωργικού Σχολείου, με στόχο την εκπαίδευση αγροτών σε βασικά ζητήματα ως προς τις καλλιέργειες, όπως οι εμβολιασμοί, η λίπανση, η αντιμετώπιση ασθενειών και άλλα.

Την απόφαση για τη λειτουργία Γεωργικού Σχολείου στην Καλαμάτα έχει υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το Γεωργικό Σχολείο της Καλαμάτας, διευκρίνισε ο Π. Νίκας, είναι το πρώτο του είδους του και θα έχει την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας η οποία -όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης- “είναι έτοιμη να δημιουργήσει ανάλογα σχολεία σε όποια περιοχή της Περιφέρειας εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον από τον αγροτικό κόσμο”.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε πρόσφατα συναντήσεις με τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά & τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρη Πετρόπουλο.

Στις εν λόγω συναντήσεις συμφωνήθηκε η ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στην Καλαμάτα και τα Φιλιατρά. Η σχολή θα επικουρηθεί και από τις Διευθύνσεις Γεωργίας της Περιφέρειας, οι οποίες θα καταθέσουν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό.

Η απάντηση στο κλείσιμο τμημάτων από το νέο νομοσχέδιο, είναι να αναζητούνται λύσεις. Δεν αρκούν μόνο μεγαλόσχημες δηλώσεις. Χρειάζεται μυαλό και όρεξη για εργασία.