Αυτοί που ΔΕΝ εκκένωσαν έσωσαν τα χωριά μας (με όνομα και επώνυμο)

3251
Πέτρος Σίμος-Γίαννης Φλέσσας. Πολιτική προστασία Αρχαίας Ολυμπίας

Όλοι κατάλαβαν ότι το «εκκενώστε» του Χαρδαλιά, ήταν μια πολιτική συνταγή, για να μην βαρύνουν ΚΑΙ σε αυτή την Κυβέρνηση εκατόμβες νεκρών. Φυσικά στη πορεία αυτό αποδείχθηκε στη πράξη τελείως λάθος. Στη πορεία των φωτιών (που καίνε ακόμα) οι πολιτικοί νάνοι που μας διοικούν, δεν είχαν καν μια αναλαμπή εξυπνάδας, ώστε να αλλάξουν την εντολή σε «διώξτε γέρους-ΑΜΕΑ-μικρά παιδιά και ζώα και ελάτε να συντονιστούμε όλοι». Ο κόσμος, ειδικά της υπαίθρου, τους «έγραψε»  κανονικά και έτσι σώθηκαν δεκάδες χωριά με σχεδόν μηδενικές ανθρώπινες απώλειες.

Μια τέτοια ιστορία έγινε και στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ξηρόκαμπος και τον συνοικισμό Αμπάρι.

Τέσσερα (4) μόνο άτομα, οι:Γιάννης Φλέσσας και Πέτρος Σίμος στο όχημα πολιτικής προστασίας και Νίκος Κωσταντακόπουλος οδηγός και Νίκος Καραλής μάχιμος πυροσβέστης στο πυροσβεστικό όχημα  του κλιμάκιου Ολυμπίας , γλύτωσαν 2 ολόκληρα χωριά…

Φυσικά για να μην αδικήσουμε και άλλους κατοίκους, είχαν κάνει από πριν και μια μικρή προεργασία (οργώματα-γεννήτριες-δεξαμενές κλπ).

Πολλές τέτοιες μικρές ιστορίες θα βρείτε και μάθετε. Είναι όλοι αυτοί οι μικροί «ήρωες» που έκαναν το αυτονόητο και δεν άκουσαν τους πολιτικούς χαρτογιακάδες των Αθηνών και δυστυχώς αρκετούς υψηλόβαθμους που έχουν σκύψει το κεφάλι στις πολιτικές εντολές.