Τιμήθηκε μετά θάνατο ο Νίκος Ταρατόρης για την προσφορά του στην πολιτιστική δημιουργία

58

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ, Παναγιώτης Σκούφης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2021, έκανε την έναρξη του Αφιερώματος στο Νίκο Ταρατόρη, μιλώντας για τον ξεχωριστό δημιουργό και επιδίδοντας Τιμητική πλακέτα στην σύζυγό του.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΣΚΟΥΦΗ

 «Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών «μνημονεύει» σήμερα έναν άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Άργους Μυκηνών, το Νίκο Ταρατόρη.

Ο Νίκος, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, αγαπούσε το θέατρο, ήταν όλη του η ζωή.

Το θέατρο το σπούδασε στο Κολέγιο Αθηνών. Υπήρξε ακροατής στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια με θέματα θεατρικά: σκηνοθεσίας, υποκριτικής, σκηνογραφίας, μουσικής, φωτισμού, ενδυματολογίας, κλπ.  Είχε σκηνοθετήσει έργα Ελλήνων και Ξένων Συγγραφέων καθώς και αφιερώματα, ενώ είχε δραματοποιήσει πεζά και ποιήματα.  Τα τελευταία χρόνια αποτελούσε Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της ΚΕΔΑΜ.

Ο Νίκος, άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών,  γενναιόδωρος με όλους, έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο. Από τότε, η πραότητα και η χαρά που σου χάριζε σε κάθε επαφή, έχει μετατραπεί σε θλίψη.

Υπάρχει – όμως – για όλους μας μια παρηγοριά, ο σύλλογος Πολιτιστική Αργολική Πρόταση,  μέσα από την οποία ο Νίκος  έδωσε το στίγμα της τέχνης του και του ήθους του. Έχαιρε της εκτίμησης και  της αγάπης όλων αυτών που είχαν τη χαρά να δουλέψουν μαζί του και να «φωτιστούν» από την ύπαρξή του.

Έχοντας υποχρέωση απέναντι στον άνθρωπο που λάμπρυνε την ιστορία του Συλλόγου Πολιτιστική Αργολική Πρόταση, η ΚΕΔΑΜ διοργάνωσε αυτό το διήμερο Εις Μνήμην του Νίκου Ταρατόρη.

Θέλω να καλέσω κοντά μου, τη γυναίκα με την οποία ο Νίκος πορεύτηκε στη ζωή και μαζί μεγάλωσαν δυο εξαίρετα παιδιά, την Πίνκα, 

Και να της απονείμω μεταθανάτια τιμητική πλακέτα για το Νίκο». 

Το 2ήμερο αφιέρωμα στο Νικόλα Ταρατόρη περιελάμβανε:

Στις 9 Αυγούστου η θεατρική ομάδα του συλλόγου Πολιτιστική Αργολική Πρόταση παρουσίασε την κωμωδία «ΑΧ ΜΑΡΙΑ», σε Σκηνοθεσία Νίκου Ταρατόρη και Σκηνικά-Κοστούμια της  Πίνκα Νάντη-Ταρατόρη. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι : Μιχάλης Καλλιάνος, Βαγγέλης Ζερβόπουλος,  Γιώργος Μυλωνάς

Στις 10 Αυγούστου η ομάδα Κουκλοθέατρου Celesta, που   αποτελείται από τους: Μάρα Καλαντζή. Αναστασία Κόρδαρη, Σταυριανή Καλαντζή και Βασίλη Καλαγκιά. παρουσίασε  την παράσταση κουκλοθέατρου «Η ΔΙΚΗ».