ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ

67

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός μυθιστορήματος, βασισμένου στα γεγονότα που βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό, και που βρίσκονται σε έξαρση τις τελευταίες ημέρες. Το μυθιστόρημα θα είχε και υπότιτλους: αγριότητα, δολοφονία, παραπλάνηση, προδοσία, ερήμωση, απόγνωση. Όλες αυτές οι λέξεις ταιριάζουν.

Δεν είμαστε μόνο εμείς, όλος ο πλανήτης βιώνει αυτή την κατάσταση. Εμείς όμως έχουμε το προνόμιο να παράγουμε Εφιάλτες. Εμείς έχουμε το προνόμιο να μισούμε τη Γη που μας γέννησε και μας θρέφει. Εμείς είμαστε εκείνοι που περιμένουμε από τους άλλους να θυσιαστούν για χάρη μας.

Από τις 8 Αυγούστου που είχαμε Νέα Σελήνη, μέχρι την Πανσέληνο της 22ας Αυγούστου, τα γεγονότα που συμβαίνουν είναι τα πλέον καταστροφικά για τη χώρα μας, αλλά και τα πλέον αποκαλυπτικά. Τώρα είναι η ώρα, τώρα που το πυρ κατακαίει τα πάντα, τώρα αποκαλύπτονται όλα τα κρυμμένα μυστικά, οι απάτες, οι συνωμοσίες, οι ηρωισμοί και οι δειλίες.

Στις 10 Αυγούστου, η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα αποκαλύπτει όλη την τρέλα και τον παραλογισμό όλων όσων έχουν κάποια εξουσία στα χέρια τους. Εξαπάτηση, άκρατο μίσος, σκληρότητα, εξόντωση, βαρβαρότητα, θράσος. H εξουσία βαδίζει τον δρόμο για τον αφανισμό της.

11 Αυγούστου, η αντίθεση ανάμεσα στον Ερμή και τον Δία, φέρνει στο φως όλη την εξαπάτηση, την βαρβαρότητα και την αλαζονεία των ημερών. Κοντά στον Ερμή θα βρίσκεται ο αστέρας Regulus, ο Βασιλίσκος, στην καρδιά του Λέοντα. Συνδυάζεται με βίαιες καταστάσεις, με φυλακίσεις, αλλά και με δύναμη, και με ηγέτες που αναλαμβάνουν εξουσία, ή επιβάλλουν εξουσία με βίαιο τρόπο.

Στις 12 Αυγούστου, ο Ερμής εισέρχεται στην Παρθένο και ανακτά δυνάμεις. Την ίδια στιγμή θα βρίσκεται κοντά στον αστέρα Phecda της Μεγάλης Άρκτου. Αυτός ο αστέρας βρισκόταν κοντά στον Άρη την 1η Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι πυρκαγιές. Είναι ο αστέρας που ξεσηκώνει επαναστάσεις και πραξικοπήματα.

Στις 16 Αυγούστου, η Αφροδίτη εισέρχεται στον Ζυγό, και η Σελήνη στον Τοξότη. Ο 10ος οίκος της εξουσίας θα έχει συγκυβερνήτη το ζώδιο των Διδύμων. Η Σελήνη έχει τριγωνική όψη με τον Πλούτωνα, και η εξουσία βιάζεται να αναγεννηθεί, ή να μεταβάλλει όψη, ή να παραχωρήσει τη θέση της σε μια νέα μορφή διακυβέρνησης.

Στις 20 Αυγούστου θα έχουμε την αντίθεση Ήλιου – Δία, και ο Δίας θα βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση του από τη γη. Οι συγκρούσεις με τον νόμο όλο και πληθαίνουν, οι υπερβολές και η αλαζονεία είναι απερίγραπτες.

Στις 22 Αυγούστου θα έχουμε την Πανσέληνο στις 29 μοίρες του Υδροχόου, για την οποίαν θα μιλήσουμε αναλυτικά αργότερα.

Το σχέδιο εξόντωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Κάθε μέρα που ξημερώνει θα φέρνει και μια νέα απογοήτευση, μια νέα καταστροφή, ένα νέο περιορισμό, μια νέα απελπισία. Η φωτιά θα συνεχίσει το έργο της, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα ακολουθήσει το νερό. Κι αυτό με τη σειρά του θα μας δείξει πως έχει τις ίδιες προθέσεις με τη φωτιά, και τις ίδιες καταστροφικές δεινότητες. Και να μην ξεχάσουμε τον άνεμο, που θα έρχεται σαν συνοδοιπόρος και αρωγός στα δυο προηγούμενα στοιχεία, ολοκληρώνοντας το έργο τους. Το φως που περιμένουμε θα έρθει από λίγους. Πάντα έτσι συνέβαινε. Η Ιστορία αυτό μας έχει διδάξει.