Σύμβουλοι της ΔΕΥΑΕΡ μιλάνε για συναλλαγή και εξαγορά σιωπής

100

Όσο πάνε και χειροτερεύουν τα πράγματα στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας. Η δυσερμήνευτη κάλυψη, την οποία παρέχει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, στον εκλεκτό του Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ και στις ενέργειές του, έχει βγάλει στα κεραμίδια το σύνολο των Συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και μεγάλο αριθμό Δημοτών. Με την τελευταία κοινή ανακοίνωση  της αντιπολίτευσης γίνεται λόγος για «συναλλαγή» και «εξαγορά σιωπής», χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει απάντηση από τους θιγόμενους από αυτές τις κατηγορίες.

Λέτε τελικά, η ΔΕΥΑΕΡ να αποδειχθεί σε «βρώμικη βόμβα*» για τον Γιάννη Γεωργόπουλο, αντί για σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Μην κρυβόσαστε άλλο, επιτέλους όλα τα κρίσιμα θέματα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ (με ευθύνη του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της) αντί να συγκαλέσουν άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, όπως είχαν δεσμευτεί, για να εξεταστεί η αναφορά της προέδρου της Κοινότητας των Φούρνων σχετικά με παράνομη υδροληψία σε δημοτική γεώτρηση, (πέρασαν ήδη 15 ημέρες) και προσπαθούν με υβριστικά κείμενα να συκοφαντήσουν τις απόψεις της αντιπολίτευσης όπως αυτές διατυπώνονται υπεύθυνα στο δημόσιο διάλογο, είτε μέσω των τοποθετήσεων σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου είτε μέσω των δελτίων τύπου τα οποία δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο.

Εμείς ποτέ δε διαφωνήσαμε για την διάνοιξη γεώτρησης για τον οικισμό Λουκαϊτίου, αυτό που επισημάναμε ότι είναι θέμα ηθικής τάξεως, ενώ στις 12 Μαρτίου 2021 να υποβάλλεται αίτημα ελέγχου λειτουργίας των λατομείων εξόρυξης μαρμάρων της περιοχής, με κατάθεση εγγράφου με τις υπογραφές των κατοίκων με αρ. πρωτ. 1861/1811 και με τις ανάλογες υπόγραφες δημοτών και να ακολουθεί ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ενεργοποίηση των υπηρεσιών για το προβλεπόμενο έλεγχο, με έμφαση στην τήρηση όλων των προβλεπομένων διατάξεων και στην συνέχεια στις 17 Μαρτίου 2021, από μια εταιρεία εξόρυξης μαρμάρων να έχουμε κατάθεση έγγραφου δωρεάς για χρηματοδότηση διάνοιξη γεώτρησης. Άρα  κάποιοι δεν σέβονται τα θεσμικά όργανα του Δήμου μας, ακυρώνουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ακολουθούν μυστικές διαπραγματεύσεις, δεν μπορείς να ξεκινάς έλεγχο και παράλληλα να αποδέχεσαι δωρεές τόσο απλό, τόσο κατανοητό, για την κοινή λογική για την ορθή πολιτική συμπεριφορά.

Η παλαιά διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ περιόδου 2014-2019 με έξοδα του προϋπολογισμού της πραγματοποίησε μια γεώτρηση, μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν θετικό όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε, οι προσπάθειες απαιτείται να συνεχιστούν αλλά με δικούς μας πόρους και όχι με «μυστικές» διαπραγματεύσεις, με ανταλλαγή ελέγχων και δωρεών.         

Ζητάμε τώρα

  • Άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ σχετικά για την παράνομη υδροληψία από δημοτική γεώτρηση των Φούρνων και κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων-υπομνημάτων -αναφορών από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, επιτέλους όλα στο φως.
  • Ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση της διαχειρίσεως του νερού στις κοινότητες του δήμου μας κατά την υπόλοιπη κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο.
  • Σχετικά με έλεγχο λειτουργίας των υφιστάμενων γεωτρήσεων, με αντίστοιχους αντικειμενικούς ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού αντίστοιχα.
  • Επίσης κρίνεται αναγκαίο από την διοίκηση του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ να έχουμε ενημέρωση εάν υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για έκτακτο έλεγχο της λειτουργίας των Λατομείων της περιοχής σύμφωνα με το αίτημα των κατοίκων του οικισμού ΛΟΥΚΑΙΤΙΟΥ.

Πάντα υπεύθυνα προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών μας 

Οι Υπογράφοντες

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ -εκπρόσωποι της μειοψηφίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     ΛΑΜΠΡΟΥ  ΤΑΣΟΣ»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΚΡΟΜΟΛΙΟΥ: Βρώμικη βόμβα αποκαλείται στην στρατιωτική ορολογία κάθε βόμβα διασποράς θραυσμάτων ή ουσιών.