Η πρωτοβουλία της Μαρίας Ράλλη μας θύμισε τον Κικέρωνα. «Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται»

131

Αναφερόμενη στα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου που ξεκίνησε και λειτουργεί για μία ακόμη χρονιά στο Ναύπλιο, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ, Μαρία Ράλλη, την χαρακτήρισε ως «γιορτή πολιτισμού» και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης και διανομής μεταχειρισμένων βιβλίων.

Η δράση, γίνεται από κοινού με τους Εκδότες και αποσκοπεί να διανεμηθούν βιβλία σε βιβλιόφιλους που αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για την αγορά τους λόγω των σημερινών συνθηκών.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΟΠΠΑΤ

«Το βιβλίο αποτέλεσε “καταφύγιο” στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, που μέσα από τη μαγεία της ανάγνωσης κύλησαν δημιουργικά και αισιόδοξα οι μέρες και οι ώρες του αποκλεισμού μας», είπε η Μαρία Ράλλη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θεσμό της Έκθεσης Βιβλίου. 

«Η έκθεση βιβλίου άντεξε και αυτή στις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες και αφού ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εκείνους που έχουν συμβάλλει και συνέβαλλαν και φέτος σε αυτή την σημαντική γιορτή της πόλης, καλοσωρίζουμε όλους τους εκδότες και συγγραφείς, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την ΕΣΛΑ για όλα όσα μας προσφέρουν στον τόπο μας και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους μέχρι και τις 22 Αυγούστου να επισκεφθούν την έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τηρώντας πάντα ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο».