H Νέλλη (Κανέλλα Παπακώστα-Σαμπατακάκη)  δοξάζει την Μάνη

Η Κανέλλα (Νέλλη) Παπακώστα – Σαμπατακάκη, τελειόφοιτη της γ’ λυκείου, μαθήτρια με υποτροφία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Pierce, κατέκτησε την 1η θέση στην Ελλάδα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2021 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και θα κληθεί να λάβει μέρος στη Βαλκανιάδα Φυσικής, εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Η Νέλλη έχει διακριθεί επίσης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2021 και ήδη λαμβάνει μέρος στην προετοιμασία για την Ολυμπιακή Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 53η Ολυμπιάδα Χημείας στο Τόκυο.

Τον περασμένο χρόνο, η Νέλλη με την εικονική μαθητική start up εταιρεία της Zero%Risk, δημιούργησε ένα προϊόν για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων που πάσχουν από άνοια και Alzheimer και, αφού κέρδισε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Junior Squeezy – Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας (2019) και παρακολούθησε θερινά μαθήματα με υποτροφία της Ολλανδικής Πρεσβείας στο Global School for Entrepreneurship στο Άμστερνταμ, κατέκτησε ακολούθως την 1η θέση στην Ελλάδα στον Διαγωνισμό Diamond Challenge του Πανεπιστημίου Delaware των ΗΠΑ για τη νεανική επιχειρηματικότητα και εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Διεθνή Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Delaware των ΗΠΑ τo 2020. Στη συνέχεια παρακολούθησε θερινά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Delaware USA, με υποτροφία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ενώ παράλληλα έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του Διαγωνισμού MITEF Greece Start up Competition 2020 του Πανεπιστημίου MIT των ΗΠΑ.

Η Νέλλη έχει καταγωγή από την Αρεόπολη και αγαπάει πολύ τη Μάνη. Το promotion video της εταιρείας της Zero%Risk, που στάλθηκε και στον Διαγωνισμό Diamond Challenge, έχει γυριστεί στο Καραβοστάσι Ν. Οιτύλου.

Η συνέχεια για εκείνην προδιαγράφεται εξίσου λαμπρή, καθώς συγκέντρωσε βαθμολογία 19.100 μορίων στις πανελλήνιες εξετάσεις (Επιστήμες Υγείας) και πρόκειται να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή.

Πηγή: https://laconialive.gr/

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Ένα ακόμα χρυσό στη συλλογή του Τάσου

Ο Ναυπλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης Τάσος Κολιγκιώνης, μας έκανε και πάλι περήφανους καθώς κέρδισε το Χρυσό…

% μέρες πρίν

Τι γνωρίζουν οι Γερμανοί για τον Βαρουφάκη που αγνοούμε εμείς;

Οι Γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Γιάννη Βαρουφάκη στην χώρα καθώς και κάθε πολιτική…

% μέρες πρίν

Το camp της Βαλένθια και του Οίακα στο Ναύπλιο έληξε με μεγάλη επιτυχία

Ένα σπουδαίο μπασκετικό τριήμερο έφτασε στο τέλος του ! Με μεγάλη επιτυχία , με συμμετοχές…

% μέρες πρίν

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν