Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε την Νέα Σελήνη στον Αστερισμό του Καρκίνου, ούτε το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει κάποια σπανιότητα. Ασυνήθιστο και πρωτόγνωρο είναι όλο το σκηνικό που βιώνουμε εδώ και 20 μήνες.

Νέα Σελήνη λοιπόν στις 10 Ιουλίου, στην 18η μοίρα του Καρκίνου, που θεωρείται ο αστερισμός της Πατρίδας και της οικογένειας. Την Νέα Σελήνη την βρίσκουμε στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου που σχετίζεται με τα οικονομικά θέματα. Ταυτόχρονα, έχουμε μια σύνοδο Αφροδίτης και Άρη στον αστερισμό του Λέοντα. Ο Ήλιος μαζί με την Σελήνη έχουν μια σχέση τριγώνου με τον Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας αφορά όχι μόνο το υδάτινο στοιχείο, αλλά και τη μόλυνση, την ασθένεια, το δηλητήριο, το φάρμακο, το πετρέλαιο, χωρίς να στερείται και μιας τάσης για παραπλάνηση και παραποίηση. Ήλιος και Νέα Σελήνη έρχονται σε σύγκρουση με αντίθεση με τον Πλούτωνα, έχουν φιλική σχέση με τον Ουρανό, και υπόσχονται ξαφνικές εκπλήξεις. Συνηθισμένοι είμαστε, τον τελευταίο καιρό οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Αφροδίτη και Άρης, το αιώνιο ερωτικό ζευγάρι, από τον Λέοντα, συγκρούονται με τον Κρόνο, που προσπαθεί να τους περιορίσει την παρόρμηση και την έξαρση, ενώ ταυτόχρονα ο Ουρανός σχηματίζει τετράγωνο μαζί τους και φανερά διαφωνεί με τα σχέδια τους.

Το ωροσκόπιο έχει άρωμα διαίρεσης, απαγόρευσης, στέρησης, βίας, αδικίας, παραποίησης, εκμετάλλευσης, φτωχοποίησης, διχασμού, παραλογισμού. Όσο ανεβαίνει ο δείκτης της βίας και του μίσους, τόσο οι υπαίτιοι πλησιάζουν προς το τέλος της βασιλείας τους. Στο Μεσουράνημα (εξουσία) ετοιμάζεται μια εναλλαγή πλανήτη – κυβερνήτη. Μάταιος κόπος, ο παλιός ή ο νέος κυβερνήτης δεν ξέρει πού πρέπει να αναζητήσει συμμάχους για να αποφύγει την…..αποπομπή του.

Κοντά στον Ουρανό βρίσκεται το αστέρι Menkar, του αστερισμού του Κήτους, και κάπου εκεί ακόμα εξακολουθεί να βρίσκεται και ο αστεροειδής Έρις. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει «Έρις» και τι έχει προκαλέσει στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της. Ο αστέρας Menkar μαζί με τον Ουρανό, φέρνει απώλειες λόγω πυρκαγιάς και ακατάλληλων φίλων, εναλλαγές ανάμεσα στην καλοτυχία και την κακοτυχία, και σοβαρούς τραυματισμούς.

Θέλοντας να φρεσκάρω τη μνήμη σας, σας πηγαίνω λίγα χρόνια πίσω, στον Ιούλιο του 2015, όπου είχαμε πάλι Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, και Αφροδίτη στον Λέοντα. Θυμάστε τα γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού; Eπιβολή των capital controls, δημοψήφισμα όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, και όλα κατέληξαν σε προκήρυξη και διεξαγωγή εκλογών και σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Κοντά στην Αφροδίτη και στον Άρη, βρίσκεται το αστέρι Dubhe, της Μεγάλης Άρκτου, ένα αστέρι γνωστό για τα κύματα βίας και εκδίκησης που ξεσηκώνει, όταν ο θυμός επικρατήσει. Το αστέρι αυτό βρισκόταν κοντά στον γενέθλιο Κρόνο στο ωροσκόπιο του Χίτλερ, και στην Σελήνη του Μάο Τσε Τουγκ.

Με ή χωρίς Χίτλερ, με ή χωρίς Μάο, τα αστεία τελείωσαν. Όλοι παίζουν με ανοιχτά χαρτιά, διότι κάποιοι παίζουν το ……τελευταίο τους χαρτί. Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου μας καλεί να προστατεύσουμε ότι πολύτιμο μας έχει απομείνει, είτε αφορά περιουσία, είτε οικογένεια, είτε αξιοπρέπεια. Μα το κυριότερο όλων είναι η Πατρίς, και αυτό καλούμαστε να προστατεύσουμε πάνω απ’ όλα:  «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων, απάντων, τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Ένα ακόμα χρυσό στη συλλογή του Τάσου

Ο Ναυπλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης Τάσος Κολιγκιώνης, μας έκανε και πάλι περήφανους καθώς κέρδισε το Χρυσό…

% μέρες πρίν

Τι γνωρίζουν οι Γερμανοί για τον Βαρουφάκη που αγνοούμε εμείς;

Οι Γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Γιάννη Βαρουφάκη στην χώρα καθώς και κάθε πολιτική…

% μέρες πρίν

Το camp της Βαλένθια και του Οίακα στο Ναύπλιο έληξε με μεγάλη επιτυχία

Ένα σπουδαίο μπασκετικό τριήμερο έφτασε στο τέλος του ! Με μεγάλη επιτυχία , με συμμετοχές…

% μέρες πρίν

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν