ΛΟΥΜΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ: «Συμμορφωθείτε αλλιώς έρχονται πρόστιμα»

39

Με γλυκό αλλά ξεκάθαρο τρόπο, η εντεταλμένη αντιδήμαρχος Τουρισμού της Ερμιονίδας, Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου, απευθυνόμενη προς τους Τουριστικούς επαγγελματίες του Δήμου τους ξεκαθαρίζει «Συμμορφωθείτε αλλιώς θα πέσουν πρόστιμα». Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για την απόφαση αυτή τονίζει «Γνωρίζουμε τα καταστήματα που το κάνουν αυτό γιατί έχουμε φτάσει σε σημείο να ψάχνουμε τα σκουπίδια».

Αφορμή για την προειδοποίηση αυτή που αφορά τα θέματα καθαριότητας αλλά και άλλες που αφορούν την στάθμευση, την ανακύκλωση και την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας Covid -19, ήταν η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο.

«Ήδη στην Μύκονο, από το Σάββατο, τέθηκαν σε ισχύ νέα μέτρα όπως απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 ως τις 6.00» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εντεταλμένη αντιδήμαρχος και ζητά από τους επαγγελματίες να προστρέξουν Σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή, για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Ολόκληρη η καλογραμμένη και στοχευμένη ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου

«Θα σας ενημερώσω για κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει και χρήζουν προσοχής.

Ο εντοπισμός κρούσματος της μετάλλαξης ”Δέλτα” στην Αργολίδα είναι γεγονός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα τα μέτρα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουμε θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια κλιμάκια σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά του covid-19. Φυσικά αυτό αφορά σε όλους, αλλά κυρίως στα καταστήματα της εστίασης και της διασκέδασης όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος του κόσμου. Ήδη στην Μύκονο, από σήμερα Σάββατο, τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα όπως απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 ως τις 6.00.

Είναι προφανές ότι δεν θέλουμε να συμβεί το ίδιο και στην Ερμιονίδα και να χαθεί η υπόλοιπη σεζόν. 

Γι αυτό είναι προτιμότερο η ένταση της μουσικής να είναι στα όρια της νομιμότητας, ο αριθμός ατόμων ανά τραπέζι όπως ισχύει και να τηρείται το ωράριο, παρά να λειτουργούμε χωρίς μουσική και να κυκλοφορούμε μέχρι τη 1.00. Καταλαβαίνω τις αντικειμενικές δυσκολίες όμως δεν πρέπει να ρισκάρουμε σε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο με κίνδυνο την οικονομική κατάρρευση της τοπικής οικονομίας.

Επίσης, θα πρέπει να προσέλθετε στον Δήμο ή στο Λιμενικό Ταμείο, ώστε να πάρετε την άδεια παραχώρησης τραπεζοκαθισμάτων στον Δημοτικό χώρο και στην χερσαία ζώνη λιμένα αντίστοιχα, γιατί εκτός των άλλων πρέπει να τις προσκομίσετε σε πιθανό έλεγχο.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει αφορά στα σκουπίδια των καταστημάτων. Η υπηρεσία καθαριότητας, ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων αλλά και οι υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι ανά Δημοτική Ενότητα και Κοινότητα κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξασφάλιση της τήρησης της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εμφάνισης όλων των σημείων της Ερμιονίδας. 

Δυστυχώς καθημερινά παρατηρούνται φαινόμενα μη τήρησης του Κανονισμού Καθαριότητας με τις σακούλες σκουπιδιών κάποιων καταστημάτων να βρίσκονται έξω από τους κάδους, δημιουργώντας μικρές χωματερές ενώ οι κούτες στον μπλε κάδο πετιούνται ολόκληρες(μέχρι και καφάσια) χωρίς προηγουμένως να έχει ελαχιστοποιηθεί ο όγκος τους, με αποτέλεσμα ο κάδος να παίρνει ελάχιστη ποσότητα ανακυκλώσιμων και να ξεχειλίζει. 

Ήδη έχουμε προσθέσει παραπάνω κάδους σε σημεία, όπου γνωρίζουμε πως πετάνε τα σκουπίδια τους τα μαγαζιά και σας ενημερώνω πως από τώρα και στο εξής θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο πάντα σύμφωνα με τον Επίσημο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου όπως αυτός έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για τους παραβάτες. Γνωρίζουμε τα καταστήματα που το κάνουν αυτό γιατί έχουμε φτάσει σε σημείο να ψάχνουμε τα σκουπίδια. Αν δεν δείξουμε την απαιτούμενη παιδεία στο θέμα αυτό και 1000 άτομα να είχε ο Δήμος στην Υπηρεσία Καθαριότητας πάλι δεν θα έφταναν. Μην βάζετε τα γυάλινα μπουκάλια του νερού και των ποτών σε σακούλες και μετά τα ρίχνετε στους κάδους. Υπάρχει ειδικός κάδος για γυαλί σε αρκετά σημεία του Δήμου. Ξεκινήστε την προδιαλογή στην πηγή.

Εκπαιδεύστε, ως οφείλετε, το προσωπικό σας να κάνει το σωστό όταν πηγαίνει τα σκουπίδια στους κάδους. Να δένει τις σακούλες και να μην τις σέρνει, να ανοίγουν και να χύνονται τα σκουπίδια στον δρόμο και να τα παρατάνε εκεί. Αποφασίστε τι εικόνα θέλετε να παρουσιάζουμε στους επισκέπτες. Σεβαστείτε την καθαριότητα του τόπου και τον κόπο των ανθρώπων στην υπηρεσία καθαριότητας και των εθελοντών και αυτό θα σας επιστραφεί επί 1000.

Παιδεία πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας και στο θέμα του parking σεβόμενοι τις αντίστοιχες πινακίδες αλλά και στο όριο ταχύτητας μέσα στους οικισμούς γιατί υπάρχει πλήθος πεζών και ιδιαίτερα μικρών παιδιών. Έχουμε γίνει αποδέκτες καταγγελιών για αυτοκίνητα και δίκυκλα που τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στου οικισμούς με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Προσπαθούμε για το καλύτερο. Αν δεν σας έχουμε συμμάχους δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ένιωσα την υποχρέωση να σας ενημερώσω και το έπραξα. Θέλω πάντα να είμαι ξεκάθαρη μαζί σας και έτσι θα παραμείνω.

Καλή συνέχεια καλοκαιριού με σύνεση για να σώσουμε τη σεζόν που όλοι την έχουμε ανάγκη.
Με εκτίμηση

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική»