17 σφαίρες στην ελεύθερη δημοσιογραφία

202

Την ώρα που ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ  Χρυσοχοίδης μας έχει «ζαλίσει» τα αυτιά στις μεγάλες κορόνες…(οι ένοχοι θα έρθουν στην δικαιοσύνη)

Την ώρα που εγκλήματα όπως του Καραϊβάζ, ή τα ξεκαθαρίσματα συμμοριών μέρα-μεσημέρι μέσα στην Αθήνα, ή της Μαρφίν, ή του Μάνου και του Γιώργου και πολλά-πολλά ακόμα, παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Την ώρα που η αστυνομία του Χρυσοχοίδη, έχει τα πιο τέλεια τεχνολογικά μέσα στη διάθεσή της και βρίσκει (όταν θέλει προφανώς) εικόνες από κάμερες-συνομιλίες από «βαλιτσάκια» υψηλής τεχνολογίας-συνομιλίες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ….

Την ώρα που αυτά τα τεχνολογικά μέσα χρησιμοποιούνται κατά κόρον για να κυνηγούν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους επιχειρηματίες και πελάτες ή για «εξιχνιάζουν» υποθέσεις «απείθαρχων» στις Κυβερνητικές διαταγές από το Μαξίμου…

Την ίδια ώρα επίσης, συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία της ελεύθερης φωνής και γραφίδας του Σωκράτη Γκιόλα

Ακολουθεί το μικρό άρθρο στο https://www.sportime.gr που γράφτηκε με την ευκαιρία αυτής της θλιβερής επετείου…

Σωκράτης Γκιόλιας. Καιρός είναι να μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τη δημοσιογραφία.

Σωκράτης Γκιόλας. Καιρός είναι να του αναγνωριστεί καθολικά πως πλήρωσε το τίμημα της ελεύθερης έκφρασης με την ίδια του τη ζωή.

Σωκράτης Γκιόλιας. Καιρός είναι η προφορά και το έργο του να γίνουν οδηγός για ένα καλύτερο μέλλον, όπως αυτό για το οποίο ο ίδιος πάσχιζε να δημιουργήσει.

Σωκράτης Γκιόλιας. Καιρός είναι να ακουστεί αυτή η ελεύθερη φωνή που δεν σιώπησε ποτέ.

Σωκράτης Γκιόλιας. 11 χρόνια μετά. Καιρός είναι να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Δείτε επίσης ένα video-documento  εδώ