Δήλωση ντροπής από τον Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Πέτρο Καρούζο για τους κατοίκους Λιμνών –Προσύμνης του Δήμου Άργους Μυκηνών

89
Ο Πέτρος Καρούζος την ώρα της μειωτικής έκφρασης

Αυτή τη φορά, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Πέτρος Καρούζος υπερέβη κάθε όριο δηκτικότητας και έφτασε στην περιοχή των προσβλητικών εκφράσεων κατά των συμπατριωτών του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου (ως γνωστόν η καταγωγή του πατέρα του ήταν από την περιοχή Προσύμνης –Λιμνών).

«Φέρτε 500 Λιμνιάτες και 500 Προσυμνιώτες ντυμένους με προβιές να μεταφέρουν το βαγόνι του το τελεφερίκ με τον κόσμο» είπε ο αψύς Δημοτικός Σύμβουλος, εξωτερικεύοντας -προφανώς- την μειωτική άποψη που έχει για τους ορεινούς κατοίκους του Δήμου Άργους Μυκηνών. Κατοίκους που θρηνούν θύματα στις οικογένειές τους από τις σφαγές των Γερμανών κατακτητών και των Κομμουνιστών ανταρτών.

Το πώς έφτασε ο Πέτρος Καρούζος να εκστομίσει τέτοιο υβριστικό σχόλιο, το περιγράφει αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη του Δημήτρη Καμπόσου «Αλλαγή Πορείας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Δυστυχώς ορισμένοι σύμβουλοι  της αντιπολίτευσης παραμένουν στον δικό τους απομονωμένο κόσμο και συνειδητά πλέον επιλέγουν το δρόμο του διχασμού. Αφού πάντα ψηφίζουν αρνητικά μεγάλα έργα τα οποία δίνουν πνοή στον τόπο μας, σας θυμίζουμε τα όχι στην Ανάπλαση του κέντρου του Άργους, του Κέντρου Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος και πρόσφατα το Κλειστό Κολυμβητήριο, τώρα υβρίζουν και μιλούν υποτιμητικά ακόμα και για τους ίδιους του δημότες!

Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και στην συζήτηση επί του θέματος για την υποβολή μελέτης στην εφορεία αρχαιοτήτων για την τοποθέτηση του τελεφερίκ, το οποίο είναι έργο που θα γίνει με μέριμνα του Υπουργείου Πολιτισμού, ο  κ. Καρούζος αναφέρθηκε προσβλητικά απέναντι στους κατοίκους των Λιμνών και της Προσύμνης λέγοντας χαρακτηριστικά “να κατεβάσουμε μερικούς κατοίκους από τις Λίμνες και την Προσύμνη να τους φορέσουμε προβιές και να μεταφέρουν το βαγόνι με τον κόσμο”.

Δημήτρης Καμπόσος. Δήμαρχος Άργους Μυκηνών.

Η δημοτική αρχή μετά την χθεσινή της αντίδραση κατά την διάρκεια του Δ.Σ. καταδικάζει και δημόσια τους χαρακτηρισμούς του εν λόγω κυρίου και απαιτεί την δημόσια συγγνώμη του, προς τους κατοίκους των δυο αυτών χωριών  τα οποία έχουν μεγάλη ιστορία και πολιτισμό και μάλιστα οι Λίμνες είναι και μαρτυρικό χωριό που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στην  περίοδο της Γερμανικής κατοχής.

Αυτή η αντιπολίτευση που μέχρι χθες ήταν απλώς στείρα σήμερα γίνεται χυδαία και φτάνει να υβρίζει εκείνους που την τοποθέτησαν στα έδρανα του Δ.Σ του Δήμου μας και πίστεψαν πως μπορεί να προσφέρει στον τόπο. Ο λαός είναι σοφός κ. Καρούζο και δυστυχώς για εσάς οι πιστωτές έχουν καλύτερη μνήμη από τους οφειλέτες»!

Ολόκληρη η δήλωση https://youtu.be/0wxfpJDindk