Μνημόσυνο και απόδοση τιμών για τους πεσόντες στην Κύπρο

76

Μνημόσυνο για τους Ελλαδίτες και τους Κυπρίους που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 10 το πρωί, στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής.

Στο ηρώο Ελλήνων και Κυπρίων Φονευθέντων και Αγνοουμένων, μπροστά από το Διοικητήριο Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί τελετή απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν στην Κύπρο κατά των στρατευμάτων του “Αττίλα” -και ιδιαίτερα για τους αγνοούμενους.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει: Ανάγνωση από κληρικό ειδικής ευχής υπέρ των αγνοουμένων. Χαιρετισμό από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Χρήστου. Εκφώνηση των ονομάτων των Καλαματιανών αγνοουμένων. Κατάθεση στεφάνων κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων.
Οι Καλαματιανοί αγνοούμενοι κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, είναι: Ο αντιστράτηγος Νικόλαος Κατούντας και οι έφεδροι ανθυπασπιστές Ευάγγελος Ζαχαρέας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Λάμπρος Νικητόπουλος, Ιωάννης Ξυδιάς, Δημήτριος Σκουρλής και Ανδρέας Σταθόπουλος.