Όλα δείχνουν προετοιμασία εκλογών

262

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

“Βαραίνει την πολιτική ατζέντα” η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη. Οι εξωκοινοβουλευτικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού προωθούν πιεστικά τα “σκληρά νομοσχέδια” ενώ συγχρόνως ανακοινώνονται ιδιαιτέρως σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Βιάζουν τις εξελίξεις!

Το Καλοκαίρι, με τα μπάνια του λαού και την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων, βοηθούν το Μέγαρο Μαξίμου να περάσει στην Κοινωνία ένα νέο, πιο ελπιδοφόρο αφήγημα και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τους αμέσως επόμενους μήνες. Εκλογές στις οποίες, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα παρουσιασθεί με θετικό, ελπιδοφόρο αφήγημα που θα στηρίζεται στην έγκριση του σχεδίου Ελλάδα 2.Ο (μιλάνε ήδη για εισροή 100 δις) και την επαναφορά σε συνθήκες ζωής όπως πριν από την επιδημία.

Η Κεραμέως, ο Κικίλιας, ο Γεωργιάδης και ο Χατζηδάκης υπηρέτησαν ήδη τις εντολές τους. Απομένει η ψήφιση από τον κυβερνητικό λόχο των Εφαρμοστικών Μνημονίων που θα οριστικοποιήσουν την Συμφωνία των Πρεσπών (παρά την δεδομένη αντίθεση της πλειοψηφίας των Ελλήνων) και η εξευγενισμένη διαρροή των συμφωνηθέντων με τον Ερντογκάν για την Κύπρο και το Αιγαίο.

Αμέσως μετά οι διπλές εκλογές θα δώσουν την αναγκαία παράταση του πολιτικού χρόνου που χρειάζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης για να μην οδηγηθεί σε εκλογές υπό συνθήκες κατάρρευσης λόγω της νέας οικονομικής πραγματικότητας και τα δεινά της κοινωνίας που θα ταλανίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες την Άνοιξη του 2022.

Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για Συνέδριο πριν τα Χριστούγεννα, η πιθανή θετική εξέλιξη στις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις (4 + 3 δις) από το σχέδιο ανάκαμψης εντός του Φθινοπώρου, οι προγραμματιζόμενες περιοδείες Μητσοτάκη, η διοργάνωση 13 Περιφερειακών Συνεδρίων με πρόσχημα την παρουσίαση του σχεδίου Ελλάδα 2.0 και προβολή στοιχείων ελέγχου της επιδημίας COVID -19, καταγράφονται ως ενδείξεις απόφασης εκλογών.

Δημιουργούν κλίμα ενεργοποίησης στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και κατά συνέπεια… δυνατότητα προσφυγής στις κάλπες με τις ευνοϊκότερες δυνατές συνθήκες, πριν ο Χειμώνας και η αναμενόμενη γκρίζα οικονομική εξέλιξη, σε επίπεδο νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων αποκαλύψουν ότι …«ο βασιλιάς είναι γυμνός».