Γιώργος Πιλίδης: ο πρώτος αθλητής της ελευθέρας πάλης που πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες

318

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Γιώργος Πιλίδης. Το “χρυσό παιδί” της ελληνικής Πάλης έφτασε έως τον τελικό των 65κ. του προ-ολυμπιακού τουρνουά Πάλης και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Στη διοργάνωση δεν ήταν απλά ανταγωνιστικός, ήταν… απολαυστικός. Στον προκριματικό γύρο αντιμετώπισε τον Ραμ (Μ. Βρετανία) και επικράτησε με τεχνική υπεροχή. Στη φάση των «16» ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με 9-0 του Κουέρο (Κολομβία) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Ισπανό Γκονζάλες και πραγματοποιώντας νέα μεγάλη εμφάνιση νίκησε με τεχνική υπεροχή και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Στον καθοριστικό αγώνα, όπου ο νικητής τα έπαιρνε όλα και ο χαμένος τίποτα, ο Πιλίδης ήταν απόλυτα έτοιμος. Προηγήθηκε με 7-1 του Χαμπατ (Σλοβενία) και παρά τον τραυματισμό του έδειξε το μεγαλείο της καρδιάς του και την θέλησή του να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν τα παράτησε και παρά το γεγονός ότι πόναγε επικράτησε με 9-7 και πήρε την πρόκριση.

Ο Πιλίδης μετά από 13 χρόνια έγινε ο πρώτος αθλητής της ελευθέρας μετά τον Εμζάριο Μπεντινιδη, που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακού Αγώνες. Ο παλαίμαχος πρωταθλητής πάλεψε στο Πεκίνο το 2008.

Η Ελλάδα πλέον θα έχει δύο αθλητές πάλης στο Τόκιο, καθώς ήδη η Μαρία Πρεβολαράκη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.