Τα σκουπίδια-η Τριανταφυλλιά και οι-η πολιτικοί-η της κολοτούμπας.

128
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο πρόβλημα των απορριμμάτων και της διαχείρισης του. Επίσης έχουμε αναφερθεί στους «κακούς» όρους που έχουν μπει στην σύμβαση της εταιρίας με το Δήμο Πύργου. Η περιβόητη ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα και η τιμή ανά τόνο είναι «ληστεία» για τους δημότες. Το ύψος της τιμής και η ελάχιστη ποσότητα που προβλέπονται στη συμφωνία ΦΟΔΣΑ και εταιρίας είναι εκτός πραγματικότητας και ενάντια σε κάθε μορφή ανακύκλωσης. Σε αυτό φυσικά φταίνε οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες που αντί να κοιτάξουν διαχρονικά τη τσέπη των δημοτών και το ταμείο του Δήμου, προτίμησαν τις πολιτικές-κομματικές συμμαχίες προς (διαχρονικό) όφελος τους. Μερικοί από αυτούς είναι και τώρα στα πράγματα και μερικοί από αυτούς κάνουν τώρα και τους «αντιδραστικούς», προσφέροντας άφθονο γέλιο (μετά δακρύων για τη τσέπη όλων των πολιτών), γιατί αυτή τη δεδομένη στιγμή απλά έτσι τους βολεύει στην πολιτική τους επιβίωση.
Τα ανωτέρω λόγια γράφονται στον απόηχο της είδησης ότι εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η λειτουργία της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά. Ένα έργο που σε κάθε περίπτωση, εάν λειτουργήσει ομαλά (μέχρι τώρα δεν συμβαίνει αυτό-και οι μετρήσεις δείχνουν ότι είναι εκτός αρχικών προβλέψεων το «μπούκωμα» του κυττάρου) θα δώσει μια μικρή (μόνο) ανάσα στο Νομό.
Επίσης (και) η σημερινή Δημοτική αρχή, με την ανυπαρξία της στο ΦΟΔΣΑ και την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε τους πρώτους 16 μήνες και συνεχίζει να ακολουθεί, στα απορρίμματα (τραγικά χαμηλό ποσοστό ανακύκλωσης-αμάζευτα σκουπίδια σε πολλά τοπικά διαμερίσματα-έλλειψη σωστού σχεδιασμού ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, κλπ), απέδειξε ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον έχει αποτύχει παταγωδώς στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων όπως και στα άλλα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας.
Αναμένετε και σε αυτό, όπως και σε όλα τα μεγάλα θέματα του Νομού, να βρεθεί μια νέα σύγχρονη οπτική, από νέους ανθρώπους, γιατί πολύ σύντομα θα ματώσει (κι άλλο) υπερβολικά η τσέπη του δημότη από τα ανταποδοτικά τέλη.