ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΣΜΗ

137

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Η 26η Μαΐου 2021 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, όχι μόνο λόγω της ολικής έκλειψης της Σελήνης, αλλά και λόγω της υπερπανσελήνου, όπως λέγεται, μία super flower moon, μια «ματωμένη» Σελήνη, που ονομάστηκε έτσι εξ αιτίας του κόκκινου χρώματος της.

Υπερπανσέληνος είναι επειδή βρέθηκε στο περίγειο της τροχιάς της, δηλαδή, σε σημείο αρκετά κοντινό προς την Γη. Σ’ αυτό οφείλεται τόσο η λαμπρότητα της όσο και το μέγεθος της.

Αυτό που θα ήθελα να αναλύσω, είναι η παρουσία δυο βασιλικών αστέρων, το ένα ανάμεσα στην Σελήνη και τον Νότιο Δεσμό της, και το άλλο ακριβώς απέναντι, ανάμεσα στον Ήλιο και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης.

Το ένα αστέρι, ανάμεσα στην Σελήνη και στον Νότιο Δεσμό της, είναι ο ΑΝΤΑΡΗΣ, ένα αστέρι στο οποίο είχαμε αναφερθεί και παλιότερα. Πρόκειται για ένα διπλό αστέρι, κατακόκκινο και πράσινο σμαραγδένιο. Πολλές φορές αναφέρεται και ως «η καρδιά του Σκορπιού», κι αυτό διότι όντως βρισκόταν στην καρδιά του αστερισμού του Σκορπιού πριν από πάρα πολλά χρόνια. Το όνομα του σημαίνει «αντί του Άρη», δηλαδή, είτε ότι αντικαθιστά τον Άρη, είτε ότι αντιτίθεται στον Άρη. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, έχει οσμή πολέμου.

Ο ΑΝΤΑΡΗΣ είναι ένας από τα 4 βασιλικά αστέρια, τα οποία κάποτε σηματοδοτούσαν τις 2 ισημερίες και τα 2 ηλιοστάσια. Ο αστερισμός του Σκορπιού μαζί με τον ΑΝΤΑΡΗ έχουν φύση ετοιμοπόλεμη, και αρέσκονται στις αιματοχυσίες.

Κατά τον Πτολεμαίο τον Αλεξανδρινό, αυτό το αστέρι φέρνει κακοτυχία, καταστροφές, διάθεση απελευθέρωσης και κάνει τους ανθρώπους ξεροκέφαλους, πεισματάρηδες, και καταστροφικούς, ακόμα και για τον ίδιο τους τον εαυτό. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ξαφνικά και αναπάντεχα γεγονότα και ατυχήματα. Ο ΑΝΤΑΡΗΣ είναι ένα δυσμενές αστέρι, που συνδέεται με βίαιο θάνατο, είτε στη μάχη, είτε εξ αιτίας καταδίκης, και αγαπά την φωτιά και τα όπλα.

Απέναντι ακριβώς από τον ΑΝΤΑΡΗ, και ανάμεσα στον Ήλιο και στον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, βρέθηκε ένα άλλο βασιλικό αστέρι, ο ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ, ο «οφθαλμός του Ταύρου». Πρόκειται για ένα ροδαλό, γιγάντιο  αστέρι, που αποκαλείται και «ακόλουθος των Πλειάδων», λόγω της θέσης του. Είναι ο «Λαμπαδιάς» για τους σημερινούς Έλληνες αστρολόγους, όνομα που του έδωσε ο Πτολεμαίος. Ως αστέρι, φέρνει τιμές, ευφυΐα, ακεραιότητα χαρακτήρα, σταθερότητα, δημοτικότητα, δίνει θάρρος, δίνει θέση ευθύνης, δημόσια αναγνώριση, μόνο που όλα αυτά τα προνόμια διαρκούν λίγο και συνήθως εξανεμίζονται βίαια, ή εξ αιτίας κάποιας ασθένειας.

Ο ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ μπήκε στο ζώδιο των Διδύμων το 1286 μ.χ.χ. μια εποχή που οι σταυροφορίες των χριστιανών κατά του Ισλάμ ήταν στην κορύφωση τους. Ήταν ένας πόλεμος ανάμεσα σε δυο κόσμους, σε δυο πολιτισμούς που κράτησε αιώνες. Από την άλλη μεριά, ο ΑΝΤΑΡΗΣ μπήκε στον πολεμοχαρή Τοξότη το έτος 1272 μ.χ.χ. δείχνοντας την υπεροχή του, εφ’ όσον οι σταυροφόροι ποτέ δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Σαρακηνούς. Εξαιρετικά δυναμική ενέργεια εκλύεται από μια τέτοια σύγκρουση.

Είναι η πρώτη φορά, μέσα στα τελευταία 2 χρόνια, που τα αστέρια και οι πλανήτες αφήνουν μια ξεκάθαρη οσμή πολέμου.

Η σύγκρουση του ΑΝΤΑΡΗ με τον ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ, μαζί με την έκλειψη και την «ματωμένη» υπερπανσέληνο, θα δώσουν ένα ισχυρότατο χτύπημα σε ότι «περισσεύει», και θα κρατήσουν πάνω στον πλανήτη μόνο εκείνο που «χρειάζεται».