Η Δημόσια υγεία σε καταστολή, οι πολίτες σε κίνδυνο. Κοινή ανακοίνωση 9 σωματείων.

60

Ο Νομός Ηλείας καταρρέει σε όλους τους τομείς. Ένας πολύ σημαντικός είναι η υγεία. Όπως δείχνουν τα στοιχεία η κατάσταση στο τομέα αυτό είναι τραγική. Από τα εναπομείναντα 2 νοσοκομεία του Νομού σε Πύργο και Αμαλιάδα, το δεύτερο υπολειτουργεί και του Πύργου πλέον ξέμεινε και αυτό από προσωπικό. Με κοινή ανακοίνωσή τους 9 μεγάλα σωματεία του Νομού κρούουν για μια ακόμα φορά το κώδωνα του κινδύνου σε κάθε αρμόδια αρχή.

Διαβάστε την ανακοίνωση τους:

 

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας

email: [email protected]

Βουλευτή Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα

email: [email protected]

Βουλευτή Τζαβάρα Κωνσταντίνο

email: [email protected]

Βουλευτή Νικολακόπουλο Ανδρέα

email: [email protected]

Βουλευτή Καλαματιανό Διονύσιο-Χαράλαμπο

email: [email protected]

Βουλευτή Κατρίνη Μιχαήλ

email: [email protected]

Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

email: [email protected]

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

email: [email protected]

Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας

email: [email protected]

Δήμαρχους Ηλείας

6η Υγειονομική Περιφέρεια

email: [email protected]

Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας

email: [email protected]

 

 

Ηλεία: Η Δημόσια υγεία σε καταστολή, οι πολίτες σε κίνδυνο

Οι φορείς και οι πολίτες της Ηλείας χρόνια παρακολουθούν το δημόσιο σύστημα υγείας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, να ακροβατεί μεταξύ της κατάρρευσης και της οριακής λειτουργίας. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυσή του.

Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση συγκεκριμένες, τα θύματα πολλά. Αφετηρία όλων των χρόνιων παθήσεων στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι η βασική κυβερνητική επιλογή της υποχρηματοδότησης και της αποδόμησης των δημόσιων δομών, με την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας έχει μεγεθυνθεί η γύμνια της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, που έχει όμως κρατηθεί όρθιο χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του.

Παρόλα αυτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας  είναι στο στόχαστρο της διοικητικής ανεπάρκειας του Διοικητή του, που με αυταρχισμό,   εκφοβισμό, εξαναγκασμό διαλύει ότι έχει απομείνει.  Υγειονομικές δομές συρρικνώθηκαν ,κλινικές καταργήθηκαν. Το κεντρικό νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα χώρου και οι υπόλοιπες δομές είναι ανενεργές. Λανθασμένες πολιτικές  σε ένα χρόνο  προγενέστερο που θα μπορούσαν τα νοσοκομεία  να έχουν στελεχωθεί,  επέφεραν την σημερινή κατάσταση. Τα «εντέλλεσθε», οι μηνύσεις, η υπερεφημέρευση που είναι στην ημερήσια διάταξη, οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξουθένωση τους εργαζόμενους, που επιλέγουν να παραιτηθούν αφού δεν μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε κλίμα τρομοκρατίας. Ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας έχει δημιουργηθεί και ως φυσικό επακόλουθο νέοι ιατροί δεν δέχονται να αναλάβουν υπό αυτό το καθεστώς. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που τους χρωστάνε τριψήφιο αριθμό σε ρεπό και διψήφιο αριθμό σε κανονική άδεια .

Επακόλουθο της διοικητικής ανεπάρκειας του  ανεκδιήγητου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου είναι τις τελευταίες μέρες να παραιτηθούν τρεις παθολόγοι,  με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένας παθολόγος σε όλη την Ηλεία. Σε αυτούς προστίθενται και οι έντεκα ιατροί που αποχώρησαν τον τελευταίο χρόνο οδηγώντας  στην αποδυνάμωση της ΜΕΘ, στην αποψίλωση των ΤΕΠ, στην υποστελέχωση της καρδιολογικής και χειρουργικής κλινικής, στην αποδυνάμωση του ακτινολογικού και αναισθησιολογικού τμήματος και σε ομηρία χιλιάδες πολίτες.

Η 6η Υ.Π.Ε. ως προϊστάμενη αρχή γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες λειτουργίας του συστήματος στην Ηλεία αφού τα έγγραφα που αποστέλλονται καθημερινά αναδεικνύουν το ρόλο της. Παρόλα αυτά επιλέγει   να δηλώνει άγνοια, είτε δεν ακούει και δεν βλέπει, είτε έχει αναλάβει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου». Ανεπάρκεια, αδιαφορία και συνενοχή οδηγούν το υπέρτατο αγαθό της υγείας σε διαπραγμάτευση καταδικάζοντας χιλιάδες πολίτες. Οι υπόλοιπες δομές σε μαρασμό, χωρίς καμία στήριξη, με  δεκάδες μετακινήσεις προσωπικού και  τους ανθρώπους που έχουν απομείνει σε αυτές να προσπαθούν, με  επισφαλείς εφημερίες, να κρατήσουν το σύστημα υγείας ενεργό, ώστε να μην καταρρεύσει.

Για τους φορείς και τους πολίτες της Ηλείας όμως η δημόσια δωρεάν υγεία δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας άμεσα:

να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες των επιλογών του και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επαναφορά της ομαλότητας και της κανονικότητας στο Γενικό Νοσοκομείου Πύργου,

να προχωρήσει άμεσα με σύντομες διαδικασίες κατά προτεραιότητα στην πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις δομές δημόσιας υγείας της Π.Ε. Ηλείας,

να προχωρήσει σε μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων που απασχολούνται στην υγεία,

Να ζητηθεί η ανάκληση των παραιτήσεων των τριών ιατρών παθολόγων,

να προβεί σε άμεση ενεργοποίηση περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων στην Ηλεία   και αύξηση του ρυθμού  εμβολιασμών  για όλο τον πληθυσμό.

Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα για την καθολική αντιμετώπιση των προβλημάτων θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για κάθε ανθρώπινη ζωή που θα χάνεται.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Γ.Ν.Η.

Είμαστε όλοι δίπλα τους διατεθειμένοι να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις, μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ  ΜΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

ΕΛΜΕ Ηλείας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις των εκπροσώπων των σωματείων, όπως ειπώθηκαν στη  συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες 22 Μαρτίου 2021.

 

 

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ

Με αφορμή την διάλυση της μοναδικής Παθολογικής κλινικής του νομού Ηλείας το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες  ύστερα από συνεννόηση με τα  Πρωτοβάθμια σωματεία της Ηλείας, πρώτα και κύρια των υγειονομικών,  με στόχο  την άμεση στελέχωση των  δομών υγείας  με μόνιμο προσωπικό, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία τους.

Με αυτή την πρωτοβουλία εκφράζουμε την ανησυχία μας για την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας στην Ηλεία

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι σημερινό έχουμε φτάσει εδώ με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυσή του (ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας)

Ο στόχος  μας είναι να ασκήσουμε πίεση σε όσους έχουν την ευθύνη για άμεσες απαντήσεις «εδώ και τώρα»

Σε αυτή την προσπάθεια  καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της Ηλείας.

Την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο γι αυτό Καλούμε τον Υπουργό Υγείας άμεσα:

να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες των επιλογών του και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επαναφορά της ομαλότητας και της κανονικότητας στο Γενικό Νοσοκομείου Πύργου.

να προχωρήσει άμεσα με σύντομες διαδικασίες κατά προτεραιότητα στην πρόσληψη ικανού αριθμού μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις δομές δημόσιας υγείας της Π.Ε. Ηλείας.

να προχωρήσει σε μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων που απασχολούνται στην υγεία

Να ζητηθεί η ανάκληση των παραιτήσεων των τριών ιατρών παθολόγων.

να προβεί σε άμεση ενεργοποίηση περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων στην Ηλεία   και αύξηση του ρυθμού  εμβολιασμών  για όλο τον πληθυσμό.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Γ.Ν.Η.

Είμαστε όλοι δίπλα τους διατεθειμένοι να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις, μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΕΡΕΡΕ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ηλείας με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ προβαίνουμε στη κατάθεση κοινού ψηφίσματος  υπεράσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας ως κοινωνικό αγαθό.

Η Ηλεία εξακολουθεί να βρίσκεται  σε κρίσιμη υγειονομική κατάσταση, όπως και ολη η Ελλάδα   εδώ και ένα χρόνο Το Νοσοκομείο  του Πύργου δέχεται  αφόρητη πίεση, οδεύοντας να  μετατραπεί σε νοσοκομείο  μιας νόσου. Τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία έχουν ανασταλεί, , ολόκληρες κλινικές και όροφοι έχουν μετατραπεί σε κλινικές Covid.Σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση έρχονται  να προσταθούν οι δεκαπέντε παραιτήσεις των γιατρών μας μέσα σε ένα χρόνο με ορατό πλέον το  κίνδυνο δυσλειτουργίας της  παθολογικής κλινικής , εφόσον  σε σύντομο χρονικό διαστημα θα έχουμε  μόνο έναν παθολόγο στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς έχουν προειδοποιήσει πολλαπλώς και εγκαίρως, για το ενδεχόμενο μιας υγειονομικής κρίσης, παρόλα ταύτα δεν έχει γίνει ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι υγειονομικοί  μας προσπαθούν να ανταπεξέλθουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμιά ουσιαστική υποστήριξη από την κυβέρνηση. Το ΕΣΥ έχει αντέξει χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού.  Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όριά του.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή , καθώς η  η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι απαίτηση όλων μας.

Να παλέψουμε από κοινού για:

Έκτακτη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Ηλείας

Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς ποιοτική δημόσια και δωρεάν περίθαλψη

Να γίνονται Μαζικά δωρεάν τεστ στο πληθυσμό

Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα Μέτρα προστασίας στους χώρους  εργασίας , εκπαίδευσης  και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Να γίνουν άμεσα Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικου

Να Μονιμοποίηθεί  το υφιστάμενο επικουρικο προσωπικο και οι  συμβασιούχοι  του ΟΑΕΔ

Να Ένταχθούν τα  Υγειονομικα και Νοσοκομειακα επαγγελμάτα στα βαρέα και ανθυγιεινά

Και τέλος

Να αναγνωριστεί   ως εργατικό ατύχημα,  ο θάνατος των υγειονομικών από τον ιο  covid-19

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΩΡΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

 

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Η δημόσια υγεία στην Ηλεία είναι ο μεγάλος ασθενής. Πάντα ήταν, αφού το σύνολο των πολιτικών που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα  στόχευαν στην απαξίωσή του μέσω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της έλλειψης υποδομών και εξοπλισμού.

Σήμερα, την περίοδο της πανδημίας, τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα, με ορατό τον κίνδυνο της ολικής κατάρρευσης του. Εκτός των γενικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα, η Ηλεία κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς σε βασικές ειδικότητες, λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν και δεν έπρεπε να μείνουν απλοί θεατές, περιμένοντας το αναπόφευκτο.

Τα σωματεία:

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας – 

ΕΛΜΕ Ηλείας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου &  Αρχαίας Ολυμπίας 

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως

Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ Αχαΐας-Ηλείας-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας

αποφάσισαν να συντονιστούν και με κλιμακούμενες δράσεις να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Έχει ετοιμαστεί ένα ψήφισμα  που θα σταλθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργό, Βουλευτές, Περιφερειακή Αρχή, Δημοτικές Αρχές, 6 ΥΠΕ κλπ) προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Έχει περάσει ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η σημερινή κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία της Ηλείας, οι εργαζόμενοι σε αυτά και οι πολίτες αυτού του νομού, είναι εντελώς απαράδεκτη. Το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει ο βασικός πυλώνας περίθαλψης του λαού και τη τελευταία δεκαετία παρακολουθούμε τη συστηματική απαξίωση του. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας έχει κρατηθεί όρθιο χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του.

Δεκάδες θέσεις προσωπικού στα νοσοκομεία του νομού μας εξακολουθούν να είναι κενές, δεκάδες γιατροί στο νοσοκομείο του Πύργου έχουν συνταξιοδοτηθεί, παραιτήθηκαν χωρίς να καλυφθούν αυτές οι κενές θέσεις. Τελευταία πράξη του δράματος κάτω από αυτή την κατάσταση  είναι η παραίτηση των τριών παθολόγων με αποτέλεσμα να μένει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου χωρίς ουσιαστικά Παθολογική Κλινική σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που φουντώνουν τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου στον Πύργο με εντέλλεσθε, αυταρχισμό και τρομοκρατία ενάντια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσπαθεί να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, για την γύμνια του δημόσιου συστήματος στο Νομό. Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες, παρ΄όλα αυτά επιλέγει να δηλώνει άγνοια.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση αυτή προκαλεί αρρυθμίες στην λειτουργία κλινικών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. Με τις υπάρχουσεςσυνθήκες κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας αλλά ούτε και την δική τους ασφάλεια και σωματική υγεία, ιατρών και εργαζομένων σε μόνιμη εφημέρευση με αυξημένες απαιτήσεις και μη χρήση νόμιμων δικαιωμάτων.

Με λίγα λόγια η υγεία των Ηλείων κινδυνεύει και επειδή η ανθρώπινη ζωή έχει αξία και απαιτεί σεβασμό δηλώνουμε συμπαράσταση στους γιατρούς και στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου και μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία.

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

Κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα να έχει ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης  που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και τη σωστή ποιότητα προμήθειας φαρμακευτικού και αναλώσιμου υλικού

Πλήρωση των κενών θέσεων μόνιμων ιατρών, μόνιμων νοσηλευτών, τεχνικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας

Ενίσχυση και στελέχωση των Κέντρων Υγείας.