Δολοφόνησαν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με 45άρι

172

Με 45 ψήφους από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών έδωσαν «άκυρο» στα τμήματα της Ηλείας.

Στην ψήφιση του  σχεδίου του  νέου ακαδημαϊκού  χάρτη του Πανεπιστημίου  Πατρών προχώρησε χθες το βράδυ  η Σύγκλητος, μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής διαβούλευσης με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το σχέδιο παρουσίασε η Επιτροπή που το κατάρτισε  στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, παρουσία του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη,  επικεφαλείς συνδυασμών του Περιφερειακού Συμβουλίου,  βουλευτών και   δημάρχων των μεγάλων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας.

Απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή τους εξέφραζαν την αντίθεσή τους στο νέο σχέδιο και ο Δήμαρχος Πατρών.

Από τους 51 συμμετέχοντες συγκλητικούς, οι 45 είπαν «ναι»   3 ψήφισαν «όχι» και 3 εκπρόσωποι συλλόγων ψήφισαν «λευκό». Η σύγκλητος λοιπόν αποφάσισε για τα τμήματα, όμως  για να γίνει πράξη αυτό πρέπει να εκδοθεί νόμος αφού με νόμο δημιουργήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα όχι συγκαταλέγονται η πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας και δύο ακόμα από τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μαθηματικού, Φιλολογίας, Παιδαγωγικού, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών,  πραγματοποίησαν χθες  κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράζοντας την διαφωνία τους στο γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα συζητείται ερήμην των φοιτητών.

Στην απόφαση αντέδρασαν είτε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είτε μετά Βουλευτές και Δήμαρχοι της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Σχετικές ανακοινώσεις αναρτώνται σε άλλα άρθρα

ΠΗΓΗ: https://www.odigos.gr