Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Δεν μιλάμε για κανονική βροχή, αυτήν που στέλνουν τα συννεφάκια, και είναι ευλογία για τη Μάνα Γη. Μιλάμε για μια βροχή μετεώρων, τις Τεταρτίδες, που σημειώνεται συνήθως τις πρώτες ημέρες κάθε Ιανουαρίου. Συνέβη λοιπόν και φέτος, με την έναρξη του Νέου Έτους, να έχουμε μια βροχή από αυτούς τους μετεωρίτες.

Η φάση της αποκορύφωσης τους διαρκεί λίγο, σχεδόν δυο ώρες, και το ακτινοβόλο τους σημείο βρίσκεται ανάμεσα στους αστερισμούς του Βοώτη, της Μεγάλης Άρκτου, και του αστερισμού του Δράκου. Ας δούμε λοιπόν, τι ρόλο παίζει ο αστερισμός του Βοώτη αυτές τις μέρες και τι προβλέπει για το εγγύς μέλλον.

Στις 7 Ιανουαρίου, στις 2 π.μ., ο πολεμικός Άρης εγκατέλειψε τον αστερισμό του Κριού, και μπήκε στον αστερισμό του Ταύρου. Ο Άρης, νιώθει άβολα σ’ αυτή τη θέση εξορίας που βρίσκεται, θυμώνει, γίνεται κακός, και θέλει να πετάξει μακριά τα εμπόδια που μπαίνουν στον δρόμο του για δράση.

Ο Άρης είχε κοντά του τον αστέρα Mirach, του αστερισμού της Ανδρομέδας. Ο Άρης μαζί με αυτόν τον Αστέρα, πολεμάει ενάντια χιμαιρικών φόβων, προσέξτε, «χιμαιρικοί φόβοι».

Ο ωροσκόπος βρισκόταν στον Σκορπιό, και κοντά του δύο αστέρια του Βοώτη, και ένα της κόρης του, της Παρθένου. Τα αστέρια είναι ευνοϊκά, φέρνουν καλή τύχη.

Κοντά στη Σελήνη, υπήρχαν δυο πολύ σημαντικά αστέρια, ο Αρκτούρος και η Σπίκα (Στάχυς). Ο Αρκτούρος βρίσκεται κι αυτός στον αστερισμό του Βοώτη, και μαζί με τη Σελήνη φέρνει νέους φίλους, επαγγελματική επιτυχία, σωστή κρίση, και οικογενειακή γαλήνη.

Το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο, τον Δία και τον Ερμή, σημαίνει ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα σε κάθε είδους κυβερνώντες, πολιτικούς, ιερατεία, επικοινωνία, ΜΜΕ, εμπόδια σε συναντήσεις, και μετακινήσεις.   Στο Μεσουράνημα, σύμβολο εξουσίας, βρισκόταν ο αστέρας Aselli που συμβολίζει καταστροφές και συχνά βίαιο θάνατο. Υπήρχε ακόμα ο αστέρας Giansar, της ουράς του Δράκου, που σχετίζεται με τις δηλητηριάσεις.

Και ερχόμαστε τώρα στις 13 Ιανουαρίου, στις 7 το πρωί, όπου θα έχουμε νέα Σελήνη στον αστερισμό του Αιγόκερου. Θα υπάρχει μια πολυαστρία στον 1ο οίκο, με Ήλιο, Σελήνη, Πλούτωνα, Κρόνο, Δία και Ερμή, όλους στον Αιγόκερο και στον Υδροχόο. Ο λαός έχει πολλά θέματα να σκεφτεί, πολλά πράγματα να κάνει, πολλά προβλήματα να λύσει, αλλά έχει και τον πρώτο λόγο, και την δύναμη στα χέρια του να τα ρυθμίσει όπως θέλει.

Ο Ουρανός ακόμα θα τετραγωνίζει Κρόνο, Δία και Ερμή, και θα είναι στο χέρι του λαού να κερδίσει την ελευθερία του. Οι ξαφνικές και δυσάρεστες εκπλήξεις θα αφήσουν την εξουσία άναυδη. Θα έχει έρθει η ώρα που η εξουσία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει το πόσο αδύναμη είναι, σε σχέση με τη λαϊκή θέληση. Το υψωμένο χέρι του Βοώτη, τετραγωνίζει το Μεσουράνημα. Δική μας η δύναμη.

Τις επόμενες ημέρες, και μέχρι τέλους Ιανουαρίου, ο Άρης και ο Ουρανός, σε τετράγωνο με Κρόνο και Δία, επιχειρούν την κάθαρση. Αναπάντεχα, ξαφνικά, και δυναμικά.

20 Ιανουαρίου, η θέληση του λαού μπορεί να πραγματοποιηθεί, εφ’ όσον θα έχουμε κοντά μας τη δύναμη του Διός και του Πανός. Αρκεί να την αναγνωρίσουμε, αρκεί να την αξίζουμε, αρκεί να την ζητήσουμε. Με θέληση, με καθαρή σκέψη, και με αποφασιστικότητα.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Ένα ακόμα χρυσό στη συλλογή του Τάσου

Ο Ναυπλιώτης πρωταθλητής Ευρώπης Τάσος Κολιγκιώνης, μας έκανε και πάλι περήφανους καθώς κέρδισε το Χρυσό…

% μέρες πρίν

Τι γνωρίζουν οι Γερμανοί για τον Βαρουφάκη που αγνοούμε εμείς;

Οι Γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Γιάννη Βαρουφάκη στην χώρα καθώς και κάθε πολιτική…

% μέρες πρίν

Το camp της Βαλένθια και του Οίακα στο Ναύπλιο έληξε με μεγάλη επιτυχία

Ένα σπουδαίο μπασκετικό τριήμερο έφτασε στο τέλος του ! Με μεγάλη επιτυχία , με συμμετοχές…

% μέρες πρίν

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν