Θυμόμαστε τον πιο σπουδαίο ερευνητή της Πυθαγόρειας διδασκαλίας. Πέρασαν 5 χρόνια από τον θάνατο του Ιπποκράτη Δάκογλου

1055
Ο Ιπποκράτης Δάκογλου σε μία από τις εκατοντάδες διαλέξεις του ανά την Ελλάδα.

του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Κλείνει σήμερα ο Γενάρης. Μήνας με μνήμες προσωπικές χαράς και θλίψης. Από τα γενέθλια του μικρότερου παιδιού μου Ιπποκράτη και της τσαχπίνας κόρης του Άρτεμης, μέχρι τον θάνατο του Πατέρα μου, σπουδαίου Έλληνα σοφού, ερευνητή και συγγραφέα, Ιπποκράτη.

Αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα, Άνθρωπο, Οικογενειάρχη  και Επιστήμονα, δεν πρέπει να τον ξεχνάμε.

Αποκάλυψε τον Μυστικό Κώδικα του Πυθαγόρα και ζωντάνεψε την Μουσική των Ουρανίων Σφαιρών, με την βοήθεια του συνθέτη Ιαν Ξενάκη.

Ανέδειξε την σημασία της Αυξητικής Ορμόνης και προώθησε την έρευνα για τους Πρώτους αριθμούς.

Έφερε στο φως την προσφορά του Παλαμήδη και την συμβολή του στον παγκόσμιο πολιτισμό με την προώθηση του Φθογγικού Αλφαβήτου.

Πολέμησε στο Βορειοηπειρωτικό μέτωπο και χάρισε στην Πατρίδα τέσσερα παιδιά.

Η έρευνά του για το Εμβόλιο Σολκ είναι γνωστή σε πολύ λίγους.

Το ίδιο και ο προσδιορισμός της τροχιάς του 10ου πλανήτη, με βάση τον Πυθαγόρα, πριν ακόμη οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, στηριγμένοι στα στοιχεία που τους έστειλε, τον εντοπίσουν.

Ένα μεγάλο τμήμα του έργου του έχει διασωθεί σε 6 βιβλία των εκδόσεων ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ (με προσωπική επιμέλεια του συναγωνιστή μου Γιάννη Σχοινά) και ένα ακόμα περιμένει την ταξινόμηση, την μετάφραση σε άλλες γλώσσες και την έκδοσή του.

Για εσάς που με τιμήσατε διαβάζοντας αυτά τα λίγα λόγια για τον Πατέρα μου, παραθέτω και την είδηση για τον θάνατό του όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην σπουδαία (τότε) εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, πριν από 5 χρόνια.

(Για την Ιστορία και μόνον αναφέρω ότι στην εξόδιο ακολουθία του παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Καμπόσος, ο Δημήτρης Κρανιάς, ο Γιώργος Διδασκάλου ενώ από τον τελευταίο χαιρετισμό που έκανε ο Παναγιώτης Λιάκος παραθέτω μία φράση «… ο Ιπποκράτης Δάκογλου ήταν ο ένας από τους δύο, κορυφαίους που τους πήρα συνέντευξη και δεν είπε ποτέ πικρό λόγο για κάποιον τρίτο… και σας βεβαιώ πως έχω πάρει εκατοντάδες συνεντεύξεις πολύ σημαντικών Ελλήνων».

 

Έγραψε η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

“Ιπποκράτης Δάκογλου: Έφυγε σε ηλικία 102 ετών ο Έλληνας που «έσπασε» τον Μυστικό Κώδικα του Πυθαγόρα, και έδωσε ζωή στην Μουσική των Ουρανίων σφαιρών.

Ο Ιπποκράτης Δάκογλου, άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου 2016

Μέχρι την τελευταία στιγμή μιλούσε για την Ελλάδα και την Οικουμενικότητα του Ελληνισμού. Ανησυχούσε για τις δυσκολίες που έρχονται. Εκφραζόταν απαξιωτικά και υποτιμητικά για το πολιτικό κατεστημένο της χώρας.

Τον ενοχλούσε που δεν πρόλαβε να εκδώσει το βιβλίο του για τον Παλαμήδη και μια ακόμη μελέτη που είχε υπό σκέψη.

Διαβλέποντας το τέλος του, διατύπωσε την άποψη ότι «εκεί που θα πάει η επικοινωνία θα γίνεται με συμβολισμούς και όχι με τις γνωστές γλώσσες».

Ο σπουδαίος Πυθαγόρειος ερευνητής γεννήθηκε στην υπόδουλη πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και έκλεισε τον κύκλο της ζωής του, στην υπό κατάληψη πρωτεύουσα του Ελλαδικού κρατιδίου.

Ευτύχησε να τον συντροφεύσει στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μια σπάνια Κρητικοπούλα, σύζυγος και μητέρα, η Ελευθερία Κοκκονά από το Γερακάρι Ρεθύμνου, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά, εκ των οποίων τα τρία ευρίσκονται εν ζωή. Ο Παναγιώτης, ο Πολύδωρος και η Θεοδοσία -Ήβη.

Όλα τα βιβλία του για τον Μυστικό Κώδικα του Πυθαγόρα και την Πυθαγόρειο αριθμοσοφία εκδόθηκαν από τον εκδοτικό οίκο ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ του σπουδαίου ελληνοκεντρικού εκδότη Γιάννη Σχοινά.

Ήταν 102 ετών! Θα συνεχίσει να ζει όσο εμείς θα μιλάμε γι’ αυτόν!

102 ετών! Όμορφος, γλυκύς και γαλήνιος!
Η φωτογραφία βγήκε την Πρωτοχρονιά του 2016, στην αλλαγή του χρόνου, στο κρεβάτι του θαλάμου 241 της Β΄ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γεννηματάς. Τρεις ημέρες μετά έφυγε να συνεχίσει στο πάνθεον των κορυφαίων.