Ο άνθρωπος που απευθύνεται στο νόμο, συνήθως χάνει ένα βόδι για να κερδίσει έναν γάτο (Ρουμανική παροιμία)

86

Ο Γιώργος Σαγιάς, δημιουργός του Κέντρου Μελετών Φ, χαρακτηρίζει ως «Ήττα της Ελλάδος» το αποτέλεσμα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πρόσφατο άρθρο του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στο –κατ’ εξοχήν- πολιτικό του άρθρο «Ενδεικτική τού αποτελέσματος της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε. είναι και δήλωση του πρωθυπουργού τής Ελλάδος, ο οποίος έχει πει  -μεταξύ άλλων: “…Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός”. Μάλιστα, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης προσυπέγραψαν το κείμενο συμπερασμάτων χωρίς αντίρρηση!

Γιώργος Σαγιάς

Βιαστής και βιαζόμενος προτρέπονται σε διάλογο και το θέμα των “διαφορών” (!) θα επενεξεταστεί τον Μάρτιο του 2021. Την 25η Μαρτίου να ορίσουν ως ημερομηνία συγκλίσεως  της επομένης Συνόδου κορυφής, τότε που εορτάζουμε ως Έλληνες τα 200 Χρόνια από την εθνεγερσία τού 1821 και την εθνική μας παλιγγενεσία! Θα μπορούσαν να θεωρηθούν κωμικές αυτές οι καταστάσεις αν δεν ήταν τόσο τραγικές (τρεις εβδομάδες χρειάστηκαν για να επιβληθούν κυρώσεις στην Αργεντινή όταν εισέβαλε στα νησιά Φώκλαντς), μήνες χρειάστηκαν ώστε αυτή η Σύνοδος να συμπεράνει για το θέμα ό,τι είχε συμπεράνει η προηγούμενη Σύνοδος και να ξαναπαραπέμψει μετά από μήνες σε επόμενη Σύνοδο)!

Παραλλήλως, προωθείται υπό της Ε.Ε. ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, όπου τα παράνομα, παράλογα και απαράδεκτα αιτήματα των Τούρκων θα αναβαθμιστούν σε νόμιμα, λογικά και παραδεκτά αιτήματα συζητήσιμα (πλέον) σε διεθνή σύνοδο υπό πολλών, αίροντας έτσι διά της τεθλασμένης και την μονομέρειά τους.

Με άλλα λόγια, πιο λαϊκά για τον πολύ κόσμο “Εκεί που μας χρωστούσαν, μάς πήραν και τον γάιδαρο”! Για άλλη μία φορά “Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι”. Μία ρουμανική παροιμία λέει: “Ο άνθρωπος που απευθύνεται στο νόμο, συνήθως χάνει ένα βόδι για να κερδίσει έναν γάτο”. Η Τουρκία, μπορεί ανενόχλητη να συνεχίσει να παραβιάζει, να εκβιάζει και να κοροϊδεύει (αλλού βεβαίως και να σκοτώνει).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ