Πανδημία είναι…οι συνεχόμενες απόπειρες αυτοκτονίας

158

Τελειωμό δεν έχουν οι απόπειρες αυτοκτονίας στη χώρα μας. Ένας δείκτης που αρνούνται πεισματικά να μας δείξουν οι ειδικοί, εδώ και 1 έτος που έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά τα διάφορα περιοριστικά μέτρα στην εργασία, ελευθερία κινήσεων κλπ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η φωνή που έβγαλε την ύστατη ώρα ένας 64χρονος άντρας σε μια στιγμή που το ένστικτό της επιβίωσης ξεπέρασε την απογοήτευση της ζωής, έσωσε έναν παρολίγον αυτόχειρα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε χωριό της νότιας Ηλείας.

Ο απελπισμένος άντρας που ζούσε μόνος του – αλλά όχι αποκομμένος από τους συγγενείς του – ένιωσε μέσα στην πίεση των ημερών και των συνθηκών την επιθυμία να βάλει τέλος στη ζωή του, δια του απαγχονισμού.

Ο 64χρονος περίπου στις δέκα το βράδυ έδεσε ένα σχοινί σε δοκάρι της βεράντας του σπιτιού και προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. Ευτυχώς όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε και η λύτρωση έγινε αγωνία και φόβος… Το τέλος δεν ήρθε, το ένστικτό της επιβίωσης επικράτησε και ο 64χρονος φώναξε δυνατά το όνομα του αδερφού του.

Για καλή του τύχη, γείτονας του άκουσε την κραυγή, έσπευσε σε βοήθεια και φώναξε και τον αδερφό του παρολίγον αυτόχειρα.

Ο 64χρονος σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάποιο βεβαρυμένο ψυχιατρικό ιστορικό.

ΠΗΓΗ: ILIALIVE