Αρκεί να ελευθερώσουμε τον εαυτό μας σπάζοντας τους κρίκους της αλυσίδας folli follie που μας έχουν δεμένους!  

264

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Με δύο ιστορίες μεγάλωναν τα Ελληνόπουλα, επί εκατοντάδες χρόνια. Την ιστορία της Γοργόνας που αναζητά τον Μέγα Αλέξανδρο και την ιστορία του Μαρμαρωμένου Βασιλιά που θα ζωντανέψει και πάλι.

Ιστορίες –Σύμβολα της επιθυμίας του Λαού μας να βρει τον Ηγέτη που θα μας οδηγήσει και πάλι στην Οικουμενική μας αποστολή αλλά και της ακλόνητης πίστης των ανυπότακτων Ελλήνων για Ανάσταση του Γένους.

Επιθυμίας  που εκφραζόταν με το ερώτημα -προσδοκία «Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;» και προσμονής με την κατάληξη της πεποίθησης: «Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα’ ναι!»

Δεν ήταν Μύθος ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος… ήταν ένας από εμάς. Αληθινός, Ελεύθερος, Φύλακας Αξιών και Ιστορίας!

Δεν είναι μύθος ο Μέγας Αλέξανδρος… είναι ο Έλληνας.  Προσωποποίηση των δυνατοτήτων ενός Παγκόσμιου Ηγέτη.

Μπορούμε -ακόμα- να καθορίσουμε και να καθαρίσουμε το σκεπασμένο μονοπάτι της αποστολής της ράτσας. Αρκεί να ελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τους κρίκους της εύθραυστης αλυσίδας folli follie που μας έχουν δεμένους, οι συστημικοί  πολιτικοί μας και τα τσιράκια τους.

Οι γιαγιάδες μας, μέσα από τα ελεύθερα -κρυφά σχολειά και τα μονοθέσια Δημοτικά των απομονωμένων χωριών, διέσωσαν την συνταγή της διάπλασης χαρακτήρων κάθε γενιάς: «Φύλακες Αξιών και Ιστορίας… Έλληνες, Παγκόσμιοι Ηγέτες». Ας την ακολουθήσουμε!

 Εύχομαι το 2021να είναι μια «όχι χειρότερη νέα χρονιά».

ΠΗΓΗ: http://koinosparanomastis.blogspot.com/2020/12/folli-follie.html