Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, με άρθρο της στο σημερινό φύλλο (25 Νοεμβρίου 2020) αποκαλύπτει ότι ο πληθυσμός της πόλεως των Αθηνών αποτελείται, πλέον, κατά 25% από αλλοδαπούς (παράνομους και νομίμως διαμένοντες προσωρινώς). Τα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο της έγκριτης εφημερίδας, έχουν αντληθεί από απόρρητη έκθεση της ΕΛΑΣ και αποδεικνύουν την ευθύνη των κυβερνήσεων και της Δημοτικής Αρχής στην δυσμενή αυτή εξέλιξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε κεντρικές περιοχές του Δήμου Αθηναίων, οι παράνομοι μετανάστες και οι έχοντες άδεια 6μηνης παραμονής, προσεγγίζουν το 50% με αυξητικές τάσεις. Είναι οι συνοικίες που παρουσιάζεται ισχυρή παρουσία της ασθένειας Covid -19.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
To περασμένο Σάββατο η ”Εστία” ανέδειξε με αριθμούς μία από τις πολιτικές ωρολογιακές βόμβες που απειλούν την κυβέρνηση σε περίπτωση εκρήξεως της. Πρόκειται για τις 164.224 συντάξεις που εκκρεμούν προς απονομή στους δικαιούχους τους.
Σήμερα αποκαλύπτουμε ακόμη μία, η οποία απειλεί την κοινωνική συνοχή της πρωτευούσης. Τους μετανάστες, οι οποίοι αυξάνονται, πληθύνονται και μετά τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις περιφέρονται ανά τις οδούς και τας ρίμας.
Συμφώνως προς απόρρητη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία έχει στην διάθεση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σήμερα το 25% των κατοίκων της πόλεως των Αθηνών είναι αλλοδαποί, νόμιμοι και παράνομοι. Σε ορισμένες μάλιστα συνοικίες όπως τα Πατήσια, ο Άγιος Παντελεήμων, ο Άγιος Παύλος, η Πλατεία Βικτωρίας και άλλες που ευρίσκονται κοντά στην όρια της πόλεως η μεταβολή είναι τόσο ραγδαία ώστε είναι θέμα χρόνου συμφώνως προς την ίδια έκθεση οι αλλοδαποί να αποτελέσουν την πλειονότητα του πληθυσμού. Και έτσι οι γηγενείς Έλληνες να είναι ολιγότεροι από τους αλλοδαπούς.
Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί. Το ποσοστό των αλλοδαπών σε αυτές τις συνοικίες φθάνει το 40-45% ανά περιοχή. Και η κατάστασις θα επιδεινωθεί στο μέλλον λόγω της ιδιόρρυθμης μεταναστευτικής πολιτικής που υιοθετεί ο αρμόδιος Υπουργός Νότης Μηταράκης.
Ο κύριος Μηταράκης έπρεπε να απενεργοποιήσει την βόμβα του μεταναστευτικού στα νησιά του Αιγαίου μειώνοντας τον εκεί αριθμό τους χωρίς όμως και να ιδρύσει δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα λόγω του πολιτικού κόστους που θα κατέβαλλε η κυβέρνησις στις τοπικές κοινωνίες. Ακολούθησε έτσι μια ενδιάμεση λύση. Αποφορτίζει σταδιακά τα νησιά από μετανάστες και τους δίδει αθρόως πολιτικό άσυλο αφήνοντας τους να επιλέξουν που θα ζήσουν και πως θα ζήσουν. Ως ελεύθεροι πολίτες.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να έχουν ενοικιαστεί όλα τα υπόγεια των Αθηνών από μετανάστες, να καταλαμβάνεται περιοδικώς η πλατεία Βικτωρίας από τις νέες αφίξεις και βεβαίως να κυκλοφορούν στους δρόμους άνεργοι και άστεγοι εξαθλιωμένοι αλλοδαποί. Άπαντες λόγω του ασύλου διαθέτουν προσωρινό διαβατήριο εξάμηνης διάρκειας αλλά ελάχιστοι φεύγουν για το εξωτερικό λόγω ελλείψεως των αναγκαίων χρηματικών πόρων.
Το αποτέλεσμα είναι να καλούνται ο Δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Αστυνομία να βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά. Πολύ τακτικά μεταφέρονται μετανάστες σε ομάδες των τριακοσίων και των τετρακοσίων ατόμων στην δομή του Ελαιώνα, την οποία όμως ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είναι αποφασισμένος να κλείσει. Σε αυτήν φιλοξενούνται σήμερα μια ανάσα από το Κέντρο περί τις 3.500 μετανάστες (3.000 μόνιμοι και 500 από την Πλατεία Βικτωρίας οι οποίοι διαρκώς εναλλάσσονται).
Το μνημόνιο που υπέγραψε άλλωστε ο Δήμος Αθηναίων με τον Παναθηναϊκό και το Δημόσιο για την διπλή ανάπλαση προβλέπει ότι ο Δήμος θα κλείσει την δομή έναν χρόνο πριν αναλάβουν τις εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Τότε θα ειδοποιήσει το αρμόδιο Υπουργείο διά τα περαιτέρω. Έως τότε όμως το πρόβλημα θα υπάρχει και θα παροξύνεται. Δήμος και ΕΛΑΣ ευρίσκονται σε επιφυλακή για τις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει στην ζωή της πόλεως η αυξημένη παρουσία μεταναστών, νόμιμων και παράνομων.
Η πρωτεύουσα καλείται μετά την απορρόφηση ενός εκατομμυρίου Αλβανών μεταναστών στην δεκαετία του 1990 να γίνει και πάλι το νέο χωνευτήρι αλλά οι συνθήκες αυτή την φορά μοιάζουν να έχουν αλλάξει. Το ποσοστό ανοχής σε μετανάστη γείτονα μουσουλμάνο ή στην λειτουργία λατρευτικών τους οίκων (τεμενών) φθίνει συνεχώς.
Κοινωνική ανοχή δεν υπάρχει. Κοινωνική κόπωση, ναι. Άνω του 70% δήλωσε στην τελευταία έρευνα της Kappa Research για το ίδρυμα Φρήντριχ Νάουμαν ότι οι παρουσία μεταναστών τους ενοχλεί.