Το πρώτο πρόστιμο για παράνομη αφισοκόλληση επέβαλε ο  Δήμος Άργους Μυκηνών

202

Κανένας δεν είχε δώσει σημασία στην ανακοίνωση –προειδοποίηση της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών, με την οποία καλούσε Δημότες και επιχειρηματίες να μη ρυπαίνουν την πόλη επισείοντας την απειλή επιβολή προστίμου στους παραβάτες.

Το «σιγά να μην το κάνει» που ακούστηκε, αποδείχθηκε πως δεν ήταν σωστή εκτίμηση. Όπως ανακοινώθηκε, επιβληθήκαν τα πρώτα πρόστιμα από τον Δήμο Άργους Μυκηνών σχετικά με παράνομη αφισοκόλληση νυκτερινού κέντρου διασκέδασης. Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για τον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

Η σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι:

«Η αφισοκόλληση, στο δημόσιο χώρο, σε στύλους της ΔΕΗ, στους φωτεινούς σηματοδότες, σε δέντρα κ.α. από εκδηλώσεις, συναυλίες, πανηγύρια, εκθέσεις, κέντρα διασκέδασης, ΝΠΔΔ κ.οκ., δημιουργεί άσχημη εικόνα και υποβαθμίζει το περιβάλλον, προσβάλλει την αισθητική των πολιτών και δημιουργεί παράλληλα και προϋποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων αφού τα μηνύματα μέσω των αφισών αποσπούν την προσοχή των οδηγών ή λόγω της πιθανής αποκόλλησης τους και πτώσης στο οδόστρωμα.

Όπως έχουμε δηλώσει, είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση που υποβαθμίζει την εικόνα του δήμου, προσβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία μας, ρυπαίνει το περιβάλλον και απειλεί ακόμα και τις ζωές συνανθρώπων μας, από όπου και αν προέρχεται. Η νομοθεσία είναι σαφής και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή όλους».