Πρωτοβουλία Δημήτρη Νικολακόπουλου για τον μηχανοκίνητο Αθλητισμό

204

Συνάντηση εργασίας και διερευνητική συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 στην Π.Ε. Ηλείας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Νικολακόπουλου σχετικά με την δυνατότητα και την πρόθεση ανάληψης και διοργάνωση αγώνα στην περιοχή Πύργου – Ολυμπίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro για τα έτη 2021 – 2022.

Υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος και πλήρης ενημέρωση σε ότι αφορά τον αθλητικό τουρισμό και αποφασίστηκε να στηριχθεί συλλογικά μια προσπάθεια απ’ όλους τους τοπικούς φορείς και λέσχες και με επικεφαλής την τοπική λέσχη μοτοσυκλέτας ΑΟΛΜΟ να ζητηθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ και να προχωρήσει κατ’ επέκταση στη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM) η ανάληψη της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε: «Θα είναι ευχής έργο και τιμή για την περιοχή της Ηλείας η ανάληψη και διοργάνωση ενός τόσο σπουδαίου αθλητικού γεγονότος που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε ό, τι αφορά τον αθλητικό τουρισμό και την τόνωση της τοπικής οικονομίας σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη εποχή που όλοι μας βιώνουμε λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας Covid 19».

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) Μιχάλης Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ολυμπιακής Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ολυμπίων (ΑΟΛΜO) Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος εκπρόσωπος της ΕΔΟ (Εκτός Δρόμου Ομάδας, Off Road Team) και μέλος του ΔΣ της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ) που διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία σε θέματα διοργάνωσης ανάλογων αγώνων.

ΠΗΓΗ: ODIGOS.GR