500 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον Conid -19. Ο ΕΟΔΥ ολιγωρεί και δεν κάνει test ούτε ιχνηλατήσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

155
Έλεγχος χωρίς γάντια γιατί η υπηρεσία δεν τα χορηγεί σε επάρκεια

Έχουν αφήσει τους αστυνομικούς στο έλεος του Κορωναϊού και συγχρόνως τους έχουν αναθέσει να μας ελέγχουν, χωρίς όμως ο ΕΟΔΥ να κάνει έλεγχο για το αν οι ίδιοι είναι φορείς του Covid -19.

Η αποκάλυψη –καταγγελία έγινε δημόσια μέσα από την πρωινή εκπομπή του Χασαπόπουλου στο MEGA. Η εγκυρότητά της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς το στοιχείο ήρθε στην δημοσιότητα από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γερακαράκο.

Έλεγχος με Rapid test αντισωμάτων IgG/IgM στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, τον Ιούλιο που τα κρούσματα ήταν πολύ χαμηλά.

Πιο συγκεκριμένο, ο κ. Γερακαράκος κατήγγειλε ότι, «αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερα από 500 διαπιστωμένα κρούσματα σε αστυνομικούς και η υπηρεσία αδυνατεί ή αρνείται να προχωρήσει σε ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον των διαπιστωμένων ως θετικών στον ιό». Έτσι, οι συνάδελφοί τους που εργαζόντουσαν στο ίδιο γραφείο ή στην ίδια υπηρεσία ελέγχου, παραμένουν και λειτουργούν ως εν δυνάμει απειλή υπερμετάδοσης. Ο ΕΟΔΥ, μέχρις στιγμής, δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα διεξαγωγής εκτεταμένων ελέγχων με την χρήση Rapid test και έτσι, οι χιλιάδες αστυνομικοί υπάλληλοι, οι οικογένειές τους αισθάνονται (και είναι) εγκαταλειμμένοι και ευάλωτοι.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, αποκάλυψε επίσης ότι οι αστυνομικοί στερούνται γαντιών μιας χρήσης (κάτι που το βλέπουμε στα τηλεοπτικά σόου των ελέγχων που γίνονται και βεβαίως αντισηπτικών.

Συμπερασματικά, οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς στέλνουν για να μας ελέγχουν (και να μας επιβάλλουν πρόστιμα) ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε αν είναι οι ίδιοι φορείς του ιού και που δεν λαμβάνουν τα πρέποντα μέτρα προστασίας (απόσταση, γάντια, απαγόρευση επαφής με αντικείμενα), με ευθύνη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας τους.

Π.Ι.Δ.