Πραγματοποιήθηκαν 200 rapid τεστ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε αθλητές και αθλήτριες της Αργολίδας. Όλα αρνητικά!

96

Ανεξάρτητα από τα κατασταλτικά και τιμωρητικά μέτρα της κυβέρνησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε σε μέτρα παρακολούθησης της επιδημίας του Covid -19 πραγματοποιώντας με δικές της δαπάνες εθελοντικά Rapid τεστ σε αθλητές και αθλήτριες των ομάδων, των Εθνικών κατηγοριών του Νομού Αργολίδας.

Τα Rapid τεστ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ναυπλίου, με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πελοποννήσου Γιάννη Μαντζούνη με την συμπαράσταση του Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας Πελοποννήσου Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, και παρουσία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Την διενέργεια των test οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, Π.Ε. Αργολίδας με την εθελοντική συνεργασία της ΚΟΜΥ (Κινητή Μονάδα Υγείας) κάτω από την αυστηρή τήρηση  των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Καθοριστική ήταν η συνδρομή της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, της διευθύντριας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου Μαρίνας Βώσσου και της Κινητής Μονάδας Υγείας –ΚΟΜΥ και του Δήμου Ναυπλιέων που παραχώρησε το Αθλητικό Δημοτικό Κέντρο.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Περιφέρεις Πελοποννήσου ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Γιάννης Μαντζούνης δήλωσε: «Είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αποβλέπει στον έλεγχο της επιδημίας Covid -19 και στην προστασία των αθλητών των ομαδικών αθλημάτων. Έχουμε ξεκινήσει ήδη με την διάθεση Rapid test, τα οποία η Περιφέρεια προμηθεύτηκε με διαγωνιστικές διαδικασίες, στις ποδοσφαιρικές ομάδες των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων και συνεχίζουμε στα υπόλοιπα αθλήματα. Σήμερα συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές σωματείων. Η δράση θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες στο Άργος και θα ολοκληρωθεί στην περιοχή της Ερμιονίδας».

Μετά την ολοκλήρωση της διενέργειας των test αντισωμάτων, στους 200 νεαρούς αθλητές, ο χώρος απολυμάνθηκε με φροντίδα του Δήμου Ναυπλιέων. (Να θυμίσουμε ότι το ΔΑΚ Ναυπλίου εποπτεύεται από τον ΔΟΠΠΑΤ)