Πωλείται Πατρίς-Ζητείται Λαός….(μέρος 1ο…Βυθίσατε το ΧΟΡΑ…)

384
Γιώργος Μαραγκός

Σας προτείνουμε να διαβάσετε (για λόγους εύκολης αναγνωσιμότητας δημοσιεύετε ως τριλογία) ένα κείμενο που «αλιεύτηκε» από το fb του Γιώργου Μαραγκού, το οποίο έξοχα έχει περιγράψει και υπενθυμίσει Εθνικά γεγονότα, κρίσεις και καταστάσεις των τελευταίων δεκαετιών . Μετά από αυτό θα δικαιολογήσετε και τα συμπεράσματα, καθώς και τις λύσεις που προτείνει….

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ (…Βυθίσατε το ΧΟΡΑ…):

Άρχισαν οι Εκπτώσεις…<Όλα στη μισή τιμή>… <Τρέξτε να προλάβετε>…

Μόνο αυτά δεν έγραψαν πάνω σε τεράστια πανό οι πολιτικοί μας (όλοι τους, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι) και να τα αναρτήσουν στα σύνορα της χώρας για να προσέλθουν να αγοράσουν…σε τιμή ευκαιρίας, οι ξένοι επενδυτές.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι μόνοι “επενδυτές” που έχουν έλθει στη χώρα μας μέχρι σήμερα, είναι τα 4.000.000 των Λαθρομεταναστών που ήρθαν από 78 χώρες του κόσμου. Όλοι οι <Έλληνες> πολιτικοί οι οποίοι μας <Κυβερνούν> και μας <Σώζουν> –από το 2010 έως σήμερα – το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ποιος θα μας φτωχοποιήσει περισσότερο, ποιος θα μας Προδώσει – Ξεπουλήσει περισσότερο.

Τα <<δίνουν όλα>>, δε μας λένε όμως τα ανταλλάγματα που παίρνουν. Εκτιμώ ότι μετά από 30 περίπου χρόνια όταν αποχαρακτηρισθούν κάποια Απόρρητα έγγραφα << συμμαχικών >> χωρών, τότε ίσως μάθουμε.

Πάμε όμως στο σήμερα, στα πιο σοβαρά.

Εδώ δεν μιλάμε απλά για Εκπτώσεις, αλλά για Ξεπούλημα κανονικό με σφραγίδες και υπογραφές.

Την Μακεδονία μας, την ξεπούλησαν. Πιο κομμάτι της Ελλάδας μας έχει σειρά τώρα κ.κ. πολιτικοί ;;; η Δυτική Θράκη ;;; το Αιγαίο ;;; ή μήπως θα αφήσετε να πάρουν οι Τούρκοι και την υπόλοιπη Κύπρο με το Προδοτικό επιχείρημα ότι:

Η Κύπρος βρίσκεται μακράν της Ελλάδας ;;;

Εδώ θα ανατρέξω για λίγο στο παρελθόν.

Θα θυμάστε όλοι πως αντιμετωπίσαμε τους Τούρκους τον Μάρτιο του 1987. Έτσι για να κάνουμε μια σύγκριση με τη κατάσταση των τελευταίων 2-3 χρόνων στα Ελληνοτουρκικά.

Η Τουρκία είχε και τότε δεσμεύσει με σχετικές Navtex όλο το Αιγαίο

προαναγγέλλοντας την έξοδο ερευνητικού σκάφους (PIRI REIS) για έρευνες.

Ήταν τότε, – ο μόνος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης – που αντέδρασε πατριωτικά απέναντι στις απειλές της Τουρκίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος όπως αποδείχθηκε, δεν ήξερε φαίνεται από εκπτώσεις στα Εθνικά θέματα, ούτε ήξερε να κάνεις δηλώσεις περί Στρατηγικής Ψυχραιμίας και επίκλησης του <Διεθνούς Δικαίου>, όπως κάνουν συνέχεια οι Εθνοπροδότες Πολιτικοί μας τα τελευταία 30 χρόνια.

Αμέσως έδωσε εντολή και αναπτύχθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις σε διάταξη μάχης στον Έβρο αλλά και σε όλο το Αιγαίο μέσα σε 3 μέρες. Αυτό μάλιστα έγινε μεταδίδοντας το υπουργικό συμβούλιο ζωντανά μέσω της τηλεόρασης. Είπε μάλιστα σε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά: Είμαστε αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι ακόμα να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία.

Αυτά προφανώς τα έβλεπαν και Τούρκοι. Δηλαδή έκανε παράλληλα ο τότε Πρωθυπουργός, ψυχολογική επιχείρηση εις βάρος της Τουρκίας,

άλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός της ζωντανής μετάδοσης, παράλληλα δε και με την εμψύχωση του Ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα και παρά την ύπαρξη του ψυχρού πολέμου τότε, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Τεοντόρ Ζίβκωφ (τους συνέδεε προσωπική φιλία) να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εισβάλει στη χώρα μας η Τουρκία από τα Βούλγαρο-Τουρκικά σύνορα. Πράγματι ο Ζίβκωφ έστειλε 2 μεραρχίες στα εν λόγω σύνορα.

Βλέποντας την άμεση αντίδρασή μας, δεν τόλμησαν να βγάλουν για έρευνες το σκάφος τους από το λιμάνι της Σμύρνης.

Δεν την περίμεναν αυτή την αντίδραση της Ελλάδας, είπαν αργότερα Τούρκοι επίσημοι, αιφνιδιαστήκαμε κυριολεκτικά.

Σήμερα επί 2 χρόνια, τα ερευνητικά και τα γεωτρύπανα της Τουρκίας

αλωνίζουν όλο το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο μας.

(συνεχίζεται….)