Σε έξαρση οι απάτες τεχνολογίας…Νέο θύμα στη Πελοπόννησο

77

Σε έξαρση οι απάτες τεχνολογίας…Θύμα ένας στην Ηλεία

Θύμα απάτης έπεσε ένας άνδρας στον Πύργο ο οποίος δεχόμενος μηνύματα στο κινητό του από ”φερόμενο” υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδας απέστειλε κωδικούς του, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να του αφαιρέσουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σχεδόν 12.000 €.
Για την υπόθεση, οι αρχές φαίνεται να αναζητούν μια γυναίκα στην περιοχή της Αττικής που φέρεται να είναι η δράστιδα της μεγάλης αυτής απάτης που ολοκληρώθηκε μέσω μηνυμάτων SMS.
Όπως προκύπτει από τις αστυνομικές πηγές, το «θύμα» έλαβε μήνυμα στο κινητό του από άτομο που παρίστανε υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητώντας του να του στείλει τους κωδικούς του τραπεζικού του λογαριασμού ώστε να λάβει εν συνεχεία μια σημαντική ειδοποίηση.
Ο τρόπος που έγινε η απάτη ήταν τόσο πειστικός που οδήγησε τον άνδρα να αποστείλει τους κωδικούς, με αποτέλεσμα να δώσει εν αγνοία του πρόσβαση στη δράστιδα προκειμένου να του αφαιρέσει συνολικά 11.880 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Μόλις ο άνδρας αντιλήφθηκε την οικονομική καταστροφή που υπέστη, ειδοποίησε άμεσα τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση, με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου να σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας για απάτη, με τα πλήρη στοιχεία της να έχουν ταυτοποιηθεί.

Επισημαίνεται ότι σε οποιαδήποτε επικοινωνία με τράπεζες ποτέ δεν ζητούν κωδικούς λογαριασμών, απεναντίας εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας διπλής ταυτοποίησης σε συναλλαγές, γεγονός που κάνει οποιαδήποτε ενέργειά τους απόλυτα ασφαλή.
Οι αστυνομικές αρχές και οι ίδιες οι τράπεζες εφιστούν την προσοχή των πολιτών σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογη περίπτωση με την παραπάνω.