Το Μήνυμα της “Αναγένεσις” για την 28η Οκτωβρίου 1940

219

Αδέλφια, Ηλείοι πεσόντες του 1940, σας ευχαριστούμε! 

Σε μία εποχή ιδεολογικών συγχύσεων και υποκινουμένης διασποράς φοβίας στον υπερήφανο Λάο μας, οι Εθνικές επέτειοι σαν αυτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 πρέπει να μας παραδειγματίζουν. Ένας Λαός “μικρός” απέδειξε με τις θυσίες του στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, στα Οχυρά, στην Κρήτη ότι «ένας Λαός πρέπει να πολεμά, ακόμη και αν δεν έχει ελπίδα Νίκης, μόνο και μόνο διότι πρέπει να αποδείξει ότι έχει θέση στην Ιστορία». 

Και ο Ελληνικός Λαός το απέδειξε. Οι Ελληνικές Νίκες του 1940 απέδειξαν πολλά για όλον τον Ελεύθερο Κόσμο. Υπό την άξια ηγεσία των Βασιλέως Γεωργίου Β΄, Πρωθυπουργού Ιωάννου Μεταξά, Στρατηγού Αλεξάνδρου Παπάγου και Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου και όλων των αξίων ηγητόρων και πρωταγωνιστών σε όλα τα επίπεδα, από τα απλά παιδιά των αγροτών που πήγαν στο Μέτωπο μέχρι τις γυναίκες της Πίνδου, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απέδειξαν ότι τα Θαύματα απαιτούν Πίστη. 

Παρότι οποιαδήποτε σύγκριση με το παρόν σίγουρα μας γεμίζει με θλίψη, δεν ξεχνούμε ότι όταν έρθει η στιγμή ο Έλληνας πολεμά για τα Ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος.

Αυτές τις ημέρες η σκέψη μας ας πάει στην μνήμη των 351 Ηλείων Αξιωματικών και Οπλιτών που πολέμησαν και έπεσαν ηρωικά  στον Ελληνοϊταλικό και τον Ελληνογερμανικό Πόλεμο των ετών 1940-1941, πιστοί στο παράγγελμα της Πατρίδος. Και αυτή είναι μία ακόμη από τις διαχρονικές προσφορές της Ηλείας για την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια του Ελληνισμού.

Τους ευχαριστούμε και υποσχόμαστε πως ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!!

“ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ”